Francesc Ferrer: “Donar classes m’alimenta”

“Em sento molt còmode treballant aquí a la Granés. A més, penso que tenir la possibilitat de fer el batxillerat artístic en un lloc tan cèntric de Barcelona és tot un luxe”, comenta Francesc Ferrer de la nostra escola. Actor per vocació, en Francesc triomfa actualment al teatre amb la seva obra Infàmia, que es representa a La Villarroel de Barcelona, acompanyat dels actors Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas i Anna Moliner. Professor també a l’Escola d’Interpretació Eòlia i de la Fundació Ludàlia, on imparteix un taller de teatre a persones amb discapacitat intel·lectual, fa dos anys es va incorporar a Granés Batxillerat com a professor de la matèria Introducció als Sistemes d’Interpretació per als alumnes de primer de batxillerat d’Arts escèniques, música i dansa.

Francesc Ferrer: Doncar classes m'alimenta

En Francesc confessa que li agrada molt la docència perquè li permet “posar molt els peus a terra“. “Porto ja uns anys combinant la meva carrera com a actor amb la docència i m’agrada fer-ho perquè em permet també aprendre molt dels alumnes i veure que no hi ha una única manera de fer les coses. M’alimenten molt les classes i per això intento no renunciar a fer-les“, argumenta.

Alumnes treballadors i respectuosos

La bona connexió que hi ha amb l’alumnat, el seu grau de responsabilitat vers la feina i la motivació amb què arriben cada dia a classe els seus estudiants, és per a en Francesc, un dels aspectes a destacar del centre: “De la meva experiència com a professor a Granés Batxillerat valoro moltíssim l’alumnat. Són nois molt organitzats, treballadors i respectuosos. Vénen amb moltes ganes i estan molt oberts a fer coses.

“M’agrada combinar l’actuació amb la docència, perquè això últim em permet també aprendre molt dels alumnes i veure que no hi ha una única manera de fer les coses.”

Francesc Ferrer 6

Des de la seva estrena el passat 16 de gener, l’obra Infàmia, on el Francesc dóna vida a l’Aleix, un actor “emergent” que lluita per fer-se un lloc en el món de la interpretació, no ha parat d’omplir la sala cada dia i rebre bones crítiques. “És una obra en la qual molta gent es troba identificada i intenta explicar què fa que una persona en una edat determinada decideixi què fer en la seva professió”, i segueix, “Infàmia és una reflexió, una obra en què s’obren moltes preguntes”. Al final, la conclusió, per a en Francesc, és que “a la vida les coses que fas han de ser autèntiques. Per exemple, no és tant el que puguis ensenyar com a professor, sinó el que dónes com a persona.

Inicis complicats

Infàmia reflexiona sobre l’ofici d’actor. “Els inicis, l’entremig i els finals dels actors són complicats”, diu en Francesc, “Sempre saps l’últim que fas, però no el que vindrà, i has d’estar molt ben entrenat de cap per a aquesta situació perquè tot està molt en l’aire i és molt inestable.” “És molt dur –afegeix-, i els actors surten molt emocionats després de veure l’obra. L’únic secret és treballar molt. Personalment, també m’agrada viure en aquesta situació de risc, per l’emoció que suposa el que pot arribar a venir.”

“A la vida les coses que fas han de ser autèntiques.”

Teatre, Infàmia, LaVillarroel, Barcelona, Francesc Ferrer, Agenda cultural

Estar acompanyat a l’obra d’actors de la talla d’Emma Vilarasau o Jordi Boixaderes, amb els qui no havia coincidit mai, ha estat un plaer per a ell. “També t’adones que tenen les mateixes inseguretats. En aquesta feina sempre t’exposes tu“, argumenta. Més enllà del teatre, Francesc també té experiència a la televisió, de la qual destaca la seva immediatesa. Tot i que per a ell seria ideal combinar-la amb el teatre, assegura que “l’habilitat natural és el teatre, on no hi ha trampa ni cartó”. I conclou: “Aquest punt de fer cada dia el mateix però ser diferent fa que cada dia et sentis viu.” 

 

One Response

  1. […] on participa el nostre professor d’Introducció de Sistemes d’Interpretació, Francesc Ferrer. Donant vida a l’Esteve, en Francesc és un dels protagonistes d’aquesta obra que […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top