CAT | ES

8:46, els minuts que van canviar el món

Els alumnes de 1r de batxillerat de Comunicació i Periodisme van presentar ahir el seu projecte “8:46, els minuts que van canviar el món”, i que pretén conscienciar de les lluites que tenen lloc arreu del món. El projecte es centra en el moviment internacional Black Lives Matter (BLM) i el seu nom respon als minuts que el policia va mantenir el genoll sobre el coll de George Floyd causant-li la mort.

Durant l’acte, vam comptar amb la presència de Khalid Ghali Bada, del Comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona.

La presentació va començar amb la projecció d’un vídeo ideat i creat pels nostres alumnes on es feia una introducció a la temàtica i al racisme. Els estudiants també van preparar una exposició a través de la qual s’explica als visitants aquest moviment, des de l’inici de l’esclavisme a l’Edat Antiga fins a la seva evolució al segle XV, i més endavant al Renaixement fins a arribar als nostres dies. A la mostra també es pot observar el fil cronològic per abolir l’esclavitud, des del 1837 fins a la mort de Martin Luther King, la situació actual del racisme, tant als Estats Units com a Catalunya, els principals grups racistes avui en dian i la presència del racisme a la publicitat o fins i tot al cinema, com mostra la història dels premiats als Òscars, amb una ínfima representació d’actors i actrius negres. L’exposició també compta amb un espai dedicat al feminisme negre.

Un cop presentada aquesta mostra, i per concloure l’acte, els estudiants van projectar un nou vídeo als assistents on donaven veu a diferents protagonistes residents a Catalunya que explicaven en primera persona com patien el racisme en els diferents àmbits de la seva vida.

En finalitzar l’acte, tant els professors de la matèria, Cècile Martínez i Dani Jané, el director del nostre centre, Xavier Jové, com el propi Khalid Ghali van voler felicitar als nostres alumnes pel bon treball d’investigació, recerca i presentació realitzat en aquest projecte. Aquest ha donat lloc a un material profund i acurat per reflexionar sobre el fenomen del BLM i el racisme. 

Enhorabona a tots per aquest projecte!

Comment

Top