"Amb aquest projecte, els alumnes han après a treballar de forma col·laborativa" - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

“Amb aquest projecte, els alumnes han après a treballar de forma col·laborativa”

Entrevista a Cécile Martínez, tutora de la classe de 1r de l’itinerari en Comunicació i Periodisme, i coordinadora del projecte “De vella a bella”.

Han sigut quatre mesos d’intens treball amb els alumnes. D’organitzar visites, xerrades i tallers on els alumnes poguessin aprofundir en la temàtica del projecte: la Barcelona després de l’enderrocament de les seves muralles el 1854. I també d’anar adquirint les competències necessàries per portar-lo a terme, des de la creació del logotip i la pàgina web fins a l’elaboració dels panells expositius. Satisfeta i orgullosa de la feina feta, Cécile Martínez, tutora del grup que ha elaborat el projecte “De vella a bella” ens parla en aquesta entrevista del procés d’aprenentatge viscut per ella i pels seus alumnes.

Equip del projecte “De Vella a Bella”, amb la seva tutora Cécile Martínez.

Com va sorgir la idea de “De vella a Bella”?

Aquest projecte està emmarcat dins d’una proposta de centre, per treballar aquest batxillerat humanístic per projectes. El contingut que s’havia de tractar era el de la Revolució Industrial i es va triar aquest tema de la Barcelona després de l’enderrocament de les seves muralles el 1854.

Com heu treballat dins del projecte?

Hem treballat tot de forma col·laborativa. S’ha decidit tot en grup, des de l’ordre dels plafons, per exemple, fins al color d’aquests, el nom del projecte, etcètera.

Com ha sigut l’experiència?

Ha sigut un repte per a tothom. Per a mi, ha significat un canvi metodològic molt important, amb dinàmiques i avaluacions diferents, per exemple.

I als alumnes, què creus que ha sigut per a ells el més enriquidor?

Per als alumnes, el més enriquidor ha estat quan ells s’han fet seu el projecte, doncs a l’inici va costar una mica. També han après realment el que significa treballar de forma col·laborativa, ja que s’han adonat que tot el que un fa té un pes sobre la resta.

Tot s’ha decidit en grup, des de l’ordre dels plafons fins al seu color o el nom del projecte.

Estàs contenta amb el resultat?

Sense dubte! Sempre es poden millorar coses tot, però crec tots he après molt amb aquest projecte.

Què hauries canviat, per exemple?

Potser la dedicació d’hores per a la recerca ha estat excessiva. I en els propers projectes seguirem apostant encara més per les sortides, perquè els alumnes puguin generar ells mateixos més contingut propi, sense necessitat d’anar tant a fonts documentals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top