Andrea Borja investiga sobre l’escola ideal

Després d’haver acabat el batxillerat a la nostra escola fa dos anys, l”Andrea ha vingut a visitar-nos per incloure’ns en un estudi d’investigació que està realitzant per a la matèria de Psicologia de l’educació sobre quina seria l’escola ideal. Per a aquest treball, ha recollit les opinions de dos alumnes que cursen actualment el batxillerat a la nostra escola i de la professora i coordinadora pedagògica Marta Porter.

Andrea Borja investiga l'escola ideal

Estudiant de la branca del social-econòmic, es va decantar en un primer moment per formar-se en la Gestió comercial i el Màrqueting, però al cap de poc i motivada per una amiga, es va adonar que la seva veritable vocació era la Psicologia. Ara estudia aquest grau a la Facultat de Psicologia Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i es mostra absolutament encissada amb aquesta professió. “Estic segura que aquesta és la meva carrera; tinc passió per aprendre i no paro fins que no aconsegueixo saber allò que vull saber“, ens confessa.

Andrea Borja investiga l'escola ideal

L’Andrea, que vol enfocar la seva carrera cap a l’àmbit del coaching o la psicologia empresarial, creu que “no existeixen alumnes desmotivats si les matèries que fan els hi agraden” i que “la desmotivació és el primer motiu de fracàs escolar”. Amb el seu estudi sobre l’escola ideal no volen partir de la base de l’escola, sinó de l’educació. Les idees que extreguin d’alumnes i professors serviran a l’Andrea i els seus companys de treball per veure si es necessita un canvi a les escoles i per què.

“Estic segura que aquesta és la meva carrera; tinc passió per aprendre i no paro fins que no aconsegueixo saber allò que vull saber”, ens confessa.

Algunes de les idees recollides i que ens va comentar l’Andrea durant la seva visita van ser, per exemple, el canvi en els horaris escolars, apostant per endarrerir l’hora d’entrada a les escoles, incorporar matèries de tipus més pràctic com ara tasques de casa o actualitat, on els alumnes poguessin posar-se al dia i reflexionar sobre allò que passa al món o, fins i tot, pensant en els alumnes d’infantil, que es creessin grups que es reunissin diferents dies a la setmana per anar d’excursió i, immersos dins la natura, estudiar una matèria en concret.

Andrea Borja investiga sobre l'escola ideal

Vam estar molt contents de la visita de l’Andrea i de poder-la ajudar amb el seu treball. Esperem poder conèixer les conclusions e idees finals d’aquest estudi tan interessant!

 

Molta sort Andrea!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top