Carolina, una visita ben especial per als alumnes del projecte de la fibrosi quística - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Carolina, una visita ben especial per als alumnes del projecte de la fibrosi quística

Justament el dia que es donava a conèixer que Sanitat i un laboratori farmacèutic havien arribat a un acord pel finançament d’uns medicaments per al tractament d’algunes mutacions de la fibrosi quística, els alumnes de Ciències de la Salut de 1r de Batxillerat han rebut una visita molt especial.

La Carolina pateix aquesta malaltia i va voler compartir amb els alumnes que treballen en el projecte de la fibrosi quística com és el seu dia a dia. Va començar recordant la seva infantesa i com, tot i ser una gran esportista, es cansava més que la resta de companyes.

La Carolina és la segona de quatre germans i l’única que va agafar els dos gens portadors de la malaltia. Es tracta d’una malaltia genètica i hereditària, i que es transmet conjuntament, sense saber-ho, pel pare i la mare. Afecta tant a nens com a nenes, i està present des de la concepció, tot i que es pot manifestar més o menys tard després del naixement.

També va recordar alguns dels símptomes que ja presentava des de ben petita: una tos seca, repetitiva i esgotadora, que feia que els seus germans no volguessin dormir amb ella a l’habitació; i una excessiva suor salada, com li va comentar un dels seus primers xicots en fer-li un petó. Tot i això, la Carolina no va ser diagnosticada fins al 20 anys, quan ja estava a la universitat. I reconeix que els tractaments que li van fer a la Unitat de l’Hospital de la Vall d’Hebron va ser decisiu perquè a partir de llavors va notar una millora molt important.

La fibrosi quística és una malaltia crònica l’evolució de la qual varia d’una persona a una altra. La Carolina, que té 47 anys, ha pogut fer realitat el seu somni de ser mare fa pocs anys gràcies als diferents tractaments i al seu esforç diari i constància.

Els nostres alumnes van seguir amb molt d’interès tot el relat que va fer la Carolina durant la seva visita. Una visita que de ben segur va resultar molt profitosa de cara a la realització del seu projecte de curs, que, com us comentàvem, es centra també en aquesta malaltia minoritària.

Moltíssimes gràcies Carolina per acompanyar-nos i ajudar-nos en aquest projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top