Celebració de Sant Jordi 2016 - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Celebració de Sant Jordi 2016

El divendres passat, Granés Batxillerat va viure una jornada de celebració amb motiu de la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya. Amb l’objectiu de fomentar la cultura i la literatura entre els nostres alumnes, es van realitzar un seguit d’activitats i xerrades amb professionals dels mitjans de comunicació i del sector editorial.

Albert Planadevall, locutor de ràdio amb més de 13 anys d’experiència i presentador del programa “Feedbac” de Ràdio Flaixbac, va compartir una estona amb nosaltres amb una interessant tertúlia en la qual es va parlar de “La música com a cultura”. Creador també de les xarxes socials al Grup Flaix i psicòleg, Planadevall va explicar com es fa la tria de les cançons al seu programa o quines són les claus perquè una cançó es converteixi en èxit, entre altres aspectes.

Celebració de Sant Jordi 2016

Per la seva banda, Breixo Harguindey, professor de Granés Batxillerat, editor i crític especialista en còmics, va realitzar una classe magistral sobre “El còmic de no ficció, retorn a la realitat”. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Breixo va ser, durant cinc anys, moderador i coordinador dels actes del Saló Internacional de Còmic de Barcelona, i en aquest Sant Jordi va seduir als alumnes amb els seus coneixements sobre la matèria.

Celebració de Sant Jordi 4

D’altra banda, també els pares i mares de Granés Batxillerat han estat cridats a participar d’aquesta jornada cultural. Lourdes Lancho, mare de l’escola, periodista i subdirectora del programa de la Cadena Ser “A vivir que son dos dias”, va reflexionar amb els alumnes sobre la importància de llegir molt per estar  ben informats i va manifestar que justament és aquesta la generació que més llegeix pels nous hàbits de lectura a base d’hiperlinks que ens ofereix la tecnologia. Lancho, que també havia sigut redactora i guionista a programes com “En directe” i “La Columna”, a TV3, va comentar en aquest sentit que, gràcies a aquestes tecnologies, el jovent d’avui en dia té unes capacitats creatives inigualables.

“Estem davant de la generació que més llegeix gràcies als nou hàbits de lectura que ofereix la tecnologia a base d’hiperlinks”, afirma Lourdes Lancho.

Per la seva banda, Hermínia Masana, també mare de l’escola, periodista i autora de diversos llibres -l’últim d’ells “Segrest a Bagdad“-, va compartir amb els alumnes de Gránes Batxillerat tot el procés que comporta la creació d’un llibre: des de les primeres idees fins a la seva materialització i presència a les llibreries. L’Hermínia també és autora de l’assaig “Palestina, l’última  revolució romàntica”, i ha estat guanyadora de diversos premis literaris.

Celebració de Sant Jordi 2016

A banda d’aquestes conferències, es van realitzar activitats en diverses matèries sobre la jornada de Sant Jordi. Així, per exemple, els alumnes de la matèria optativa Professional English van elaborar el seu English Corner, amb motiu del dia mundial del llibre, mentre que els de Literatura Castellana llegien a “Don Quijote de la Mancha” amb les notes de fons de la música del grup Mägo de Oz.

Celebració de Sant Jordi 5I també la música va acompanyar als alumnes de Primer de Batxillerat de la modalitat d’Arts Escèniques, que van sortir a cantar pels carrers del voltant de l’escola. I ho van fer tan bé, que van captar l’atenció d’un gran nombre d’espectadors que passejaven durant aquelles hores pel centre de Barcelona.

Celebració Sant Jordi 2016

Celebració de Sant Jordi 2016

Tot plegat, un divendres de celebració a Granés Batxillerat on la cultura va ser la principal protagonista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top