CAT | ES
Defensa final dels projectes de Crea una empresa

Defensa final dels projectes de Crea una empresa

Des de la presentació de les seves idees de negoci, el passat desembre, han estat molts mesos de treball i aprenentatge per als nostres alumnes de la matèria de Crea una empresa de primer de Batxillerat que ahir van defensar els seus projectes de forma virtual davant del professorat.

Organitzats en grups, els alumnes de l’itinerari d’Empresa i Màrqueting han hagut de desenvolupar un pla d’empresa a partir de la idea de negoci que van decidir a principi de curs.

Entre els projectes presentats ahir trobem, per exemple, el d’una aplicació mòbil per trobar parelles i amics amb discapacitat, creada per la Paula i la Mariana, o bé EXXIT Barcelona, la botiga ubicada al cor de Barcelona on l’Èlia i el Lucas vendrien roba de marca de luxe i que va dirigida a un públic amb un poder adquisitiu alt.

D’altra banda, Green Brand, el projecte creat per la Marta i la Berta, consisteix en la creació d’una empresa de roba ecològica. Les alumnes, que van crear la seva les seves pròpies dessuadores i samarretes amb el logo de l’empresa, van defensar en un minut, amb la tècnica d’Elevator Pitch, els aspectes principals del seu negoci. Entre les dificultats detectades al DAFO van destacar que el preu del seu producte és més car i, donada la situació econòmica actual de la població amb la pandèmia, això podria repercutir en la baixada de les vendes.

Efectes de la COVID-19

Molts dels treballs han tingut en compte el context actual generat per la malaltia del COVID-19 en l’anàlisi de les seves amenaces i debilitats, com per exemple a Elderly, l’últim projecte presentat, elaborat per la Marina, la Glòria, el Tomàs i el Pau. Aquest consisteix en la creació d’una franquícia de supermercats destinats a gent gran o amb baix nivell econòmic, on es vendrien productes de primeres marques que han quedat retirats per motius d’empaquetatge o per dates de caducitat properes. Entre les amenaces detectades pel grup en la situació actual de pandèmia van destacar que els productes es poguessin esgotar o bé que calgués disposar de fortes mesures de protecció higièniques per evitar contagis i salvaguardar la salut dels seus usuaris i empleats.

Els alumnes van valorar positivament el treball fet durant aquests mesos en aquesta matèria. En paraules de la Marina, “ens pensàvem que fer una empresa era posar un nom i un logo, però hi ha molta feina a darrere que no es veu. Hem millorat també com a treball de grup!”

Aquest projecte compta amb la col·laboració de prestigioses escoles de negoci com ESERP, ESADE o EAE, que al llarg del curs han impartit als alumnes diferents master class i tallers sobre empresa i emprenedoriapublicitat o màrqueting, entre altres disciplines relacionades amb l’empresa, de la mà dels seus docents especialistes.

Comment

Top