10 bones pràctiques per estudiar a casa

Aquests dies la situació ens obliga a quedar-nos a casa i a modificar les nostres rutines d’estudi. Més enllà de les limitacions que aquest fet podria comportar, aquest repte suposa – tant per als alumnes com per als docents -una oportunitat d’endinsar-nos en la formació en línia i d’explotar tota la seva potencialitat.

Com a alumnes, teniu també l’oportunitat d’aprofundir en un sistema de treball que de ben segur us serà molt útil de cara als vostres estudis posteriors i al vostre futur laboral. Agafar una rutina d’estudi a casa no és gens fàcil, però avui us volem proposar un decàleg amb idees per ser productiu i productiva mentre estudies a casa.

Imatge:  Nick Morrison a Unsplash

1- Lleva’t d’hora. Les classes comencen a les 8 i ja saps que es mantenen en els mateixos horaris que feies quan anaves a l’escola. Tingues sempre a prop el teu horari i accedeix a la plataforma per obtenir les indicacions de la teva classe. Llevar-te d’hora, al contrari del que et pugui semblar, t’ajudarà a tenir més energia i tindràs la sensació que tens moltes més hores per aprofitar bé el dia!

2 – Vesteix-te com si haguessis d’anar a classe. No cal que et posis de mil botons, però passar-se el dia en pijama farà que estiguis molt més mandrós o mandrosa. És necessari que prenguis consciència que estàs en horari d’estudi i aquest hàbit t’ajudarà!

3 – Planifica el teu dia a dia. Des de la feina de les classes fins a les estones d’oci. D’aquesta manera cada hora podràs centrar-te en allò que t’has proposat i ho portaràs a terme. Planifica també les coses que faràs l’endemà i fins i tot amb més dies a la vista i, així, ho tindràs tot sota control!

4 – Evita distraccions. Igual que faries a les classes presencials, allunya el mòbil de la teva vista mentre estiguis estudiant. I, qui diu el mòbil, diu també la televisió o altres aparells que et distreguin durant el seguiment de la classe.

5 – Busca i personalitza el teu espai de treball. Crear un ambient de treball confortable i on puguis concentrar-te ha de ser una prioritat per a tu. Col·loca a mà totes les coses que necessites per estudiar i decora’l al teu gust!

6 – Música, millor instrumental. Si ets dels qui t’agrada tenir una música de fons mentre estudies, és preferible que aquesta sigui instrumental i tranquil·la per a poder-te concentrar.

7 – Contacta virtualment amb els teus companys. Alia’t de la tecnologia, tu la coneixes millor que ningú! Aprofita per fer videotrucades amb els teus companys de classe per parlar sobre les feines o activitats del dia, per preguntar dubtes… però també per saber com es troben!

8 – Descansa. Estableix uns horaris de descans i compleix-los. Necessites desconnectar de la pantalla durant una estona per descansar els teus ulls i establir horaris de descans, com ara el pati, per poder menjar alguna cosa. Recorda també que seguir una alimentació saludable i fer exercici aquests dies que no sortim de casa és molt important.

9 – No desconnectis. Utilitza els canals digitals que tens al teu abast per seguir en contacte amb els professors. Tot i que telemàticament, segueixen igual de prop que sempre per ajudar-te amb el que necessitis.

10 – Coneix-te millor! Recorda que, més enllà de l’estudi, aquesta situació de recolliment d’aquests dies ens dóna també l’oportunitat de conèixer-nos una mica més a nosaltres mateixos, passar temps fent allò que ens agrada, pensar i reflexionar sobre què volem fer, sobre els nostres somnis, deixar aflorar la nostra creativitat… no et posis límits i redescobreix-te!

Et semblen interessants alguns d’aquests consells? I tu, com ho fas per estudiar durant la quarantena? Ens agradarà molt que comparteixis les teves idees i ens ho expliquis a les nostres xarxes socials!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top