“El departament de màrqueting ha adquirit una importància cabdal dins de l’empresa”

Entrevista a Joan Martí, Responsable d’Admissions del grau d’ADE a EAE Business School

Segueix sent ADE una de les titulacions amb més demanda?

La nostra demanda no decreix. Es tracta d’una carrera generalista que ens explica com funciona l’empresa i que ens permet per tant realitzar qualsevol funció dins l’empresa. Aquí també intervé que no hi hagi carreres pròpiament de finances o de RRHH.

En aquest sentit, des de fa ja algun temps, veiem com prenen protagonisme disciplines com el màrqueting, consolidant-se com una formació de grau.

Sí, el grau de Màrqueting l’ofereix ara per ara l’escola privada. I anirà en augment, perquè s’ha convertit en un departament cabdal dins l’empresa. Abans s’hi ubicava dins el departament de publicitat i no se li atorgava tant de pes. Però en l’actualitat el màrqueting és el cor de l’empresa, és el departament que pensa què s’ha de fer dins d’una empresa. Actualment, s’ofereixen aquests estudis des de diferents enfocaments, el nostre és dins la comunicació digital.

Algú podria relacionar aquest grau d’ADE amb altres com el d’Economia, per exemple, en què es diferencien?

Principalment que ADE és molt més pràctic. Aquest grau, com dèiem, t’explica com funciona l’empresa per dins. En canvi, a Economia s’estudia més el que anomenaríem com la macroeconomia, és a dir, l’estudi de com funciona el sector de l’economia a nivell més global.

Pel fet de tractar-se doncs d’una carrera més generalista, és necessari que després els graduats en ADE complementin la seva formació amb altres estudis?

Els alumnes poden complementar el seu grau amb una especialització en alguna àrea concreta. Jo el que els hi recomanaria és que treballin un parell d’anys en aquella àrea i després realitzar algun màster o postgrau.

Promovem l’emprenedoria perquè avui dia amb poc capital podem engegar una empresa.

L’objectiu de bona part dels estudiants d’ADE és formar la seva pròpia empresa?

El percentatge d’alumnes que volen muntar la seva empresa va en augment. Abans representava només l’1% i ara correspon al 7%. Aquesta crescuda en els últims anys es deu a diversos motius, però principalment perquè cada vegada hi ha més informació. Nosaltres com a escola de negocis proporcionem també als nostres alumnes tots els contactes des que estan estudiant, i també tenim una acceleradora d’startups. Promovem l’emprenedoria perquè avui dia amb poc capital podem engegar una empresa, sobretot en el sector digital.

Què és el que més ha canviat en l’àmbit de les ciències empresarials en els últims anys?

En relació al que parlàvem abans, que el departament de màrqueting ha adquirit una importància cabdal. Avui dia a l’empresa tot depèn del que faci aquest departament de màrqueting o el departament comercial. Juntament també amb els canvis que s’han produït al departament de recursos humans, que ara ja no es dediquen a fer nòmines – que les fa una empresa externa – sinó que fan altres coses.

I com han afectat en tot això les noves tecnologies?

Les TIC han permès a les empreses canviar els processos més rutinaris i han donat temps a les empreses i als treballadors per poder pensar en altres coses més profitoses.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top