El doble grau de Física i Química, el de la nota de tall més alta - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

El doble grau de Física i Química, el de la nota de tall més alta

Amb un 13,318, el doble grau de Fïsica i Matemàtiques torna a repetir com el grau amb la nota de tall més alta per accedir a la universitat. Aquest mateix grau, però a la UB és el que ocupa la segona posició del rànquing, amb un 13,250. El motiu que això sigui així és que a les dues universitats s’ofereixen només 20 places per estudiar aquesta carrera, i, per tant l’oferta és molt inferior a la demanda que té -a la UAB, per exemple, ha rebut 64 peticions per entrar-hi en primera opció i més de 300 en la resta de preferències.

Seguint amb el rànquing de notes de tall, trobem de nou graus ja clàssics en aquest llistat com el de Medicina a la UB, amb un 12,824. A la resta d’universitats, aquests estudis superen també el 12,6. També destaquen en aquesta llista carreres com Enginyeria Física a la UPC (12,7), Filosofia, política i economia a la UPF (12,7), Matemàtiques a la UPC (12,6), Estudis globals a la UPF (12,6) i Bioquímica i biologia molecular a la URV (12,6).

A l’altra banda de la llista, trobem els graus que tenen un 5 com a nota de tall, i que corresponen a gairebé quatre de cada deu graus que es poden estudiar a Catalunya.

Els estudis més demanats

En línies generals, els estudis de ciències socials i jurídiques són els que atrauen més estudiants (38,9%), seguits dels graus en ciències de la salut (20%), d’enginyeria i arquitectura (19,5%), d’arts i humanitats (11,8%) i de ciències (8,33%).

El grau més demanat ha sigut el de Medicina a la UB, amb un total de 1.229 peticions, seguit pel d’Administració i direcció d’empreses a la UB, que han demanat 934 alumnes. El bronze d’aquest podi de graus amb més demanda correspon a la carrera de Psicologia a la UB, demanada per 813 persones.

En total, 46.954 estudiants ja s’han preinscrit a les set universitats públiques catalanes. D’aquests, el 88% ja tenen una plaça assignada i el 67,4%  ho ha pogut fer en la seva primera opció.

I tu, ja saps si has pogut accedir als estudis que volies? Consulta aquí les notes de tall 2018!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top