Enric Calpena orienta els nostres alumnes en els seus projectes de Comunicació i Periodisme

Emmarcada en els primers projectes de curs que realitzen els alumnes de l’itinerari en Comunicació i Periodisme, avui hem rebut una visita molt especial. El periodista i historiador barceloní Enric Calpena ha orientat els nostres alumnes a encarar el treball que hauran de portar a terme els pròxims mesos.

Durant la primera sessió adreçada als alumnes de 1r de Batxillerat, el periodista ha mostrat el seu coneixement en història per orientar els alumnes en la seva investigació centrada en el moviment Black Lives Matter. També conegut per les segles BLM, és un corrent internacional sorgit dins la comunitat afroamericana. En els darreres anys, els seus participants s’han manifestat per la mort d’ afroamericans per accions policials, com recentment George Floyd.

Calpena, que s’ha remuntat a l’esclavisme a Amèrica i la seva raó econòmica, el moviment del racisme i les primeres marxes de la comunitat afroamericana contra la discriminació de principis de segle XX, ha recomanat als alumnes que. a l’hora de fer la seva investigació. tinguin en compte aquests tres cercles:

  • les notícies
  • d’on venen les notícies i
  • els seus antecedents

Per la seva banda, els alumnes de 2n de Batxillerat de l’itinerari en Comunicació i Periodisme tenen com a projecte la realització d’unes Memòries familiars. Calpena ha parlat als alumnes de la tècnica de l’entrevista i com tractar les fonts d’informació. El periodista ha parat atenció també en la importància de reiterar les entrevistes i trencar el relat dels nostres interlocutors per arribar a extreure informació valuosa. A l’hora de cercar en els seves històries familiars, Calpena va fer referència a la gran quantitat de documentació digital de fonts oficials que és possible trobar així com hemeroteques de diaris com La Vanguardia o al Memorial Democràtic, on cercar informació corresponent a la Guerra Civil, per exemple.

Moltes gràcies Enric per la teva visita i per compartir amb nosaltres aquesta estona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *