Ens endinsem a les clavegueres de Barcelona

Ahir, els nostres alumnes de l’itinerari en Comunicació i Periodisme de Primer de Batxillerat van realitzar una sortida d’allò més singular. Dins del projecte que estan portant a terme aquests primers mesos de curs – i que culminarà amb una exposició sobre el creixement de la ciutat de Barcelona durant el segle XIX-, els alumnes es van endinsar a les clavegueres de la ciutat.

Aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona dins del programa educatiu “Com funciona Barcelona?”, els va permetre conèixer les entranyes de la ciutat. Els alumnes van poder accedir a l’únic tram de les clavegueres de Barcelona que es pot visitar i d’aquesta manera es van acostar al cicle de l’aigua a la ciutat i van conèixer com funciona.

La xarxa de clavegueram garanteix la higiene i la salut pública, evita possibles inundacions i facilita el sanejament de les aigües residuals. Durant la visita, els alumnes també van poder reflexionar sobre com era aquesta situació durant el segle XIX i, mirant cap al futur, quins reptes es plantegen relacionats amb el canvi climàtic i les conseqüències que això pot tenir a la vida quotidiana de les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top