CAT | ES
Química Entorns d'aprenentatge motivadors

Entorns d’Aprenentatge Motivadors: la classe de Química

Hi ha moltes maneres d’aprendre, i a Granés Batxillerat apostem per un aprenentatge que sigui motivador per als alumnes, que els acosti els coneixements de forma experiencial, pràctica i significativa. A més, es treballa amb un nombre reduït d’alumnes que permet realitzar aquest tipus de dinàmiques a l’aula i generar aquests Entorns d’Aprenentatge Motivadors.

Química Entorns d'aprenentatge motivadors

En una de les sessions de Química, els alumnes van participar en una activitat que consistia a esbrinar alguns dels elements de la taula periòdica que hi ha presents en materials, infraestructures o edificis que envolten la nostra vida. A partir de les fotografies d’una sèrie de làmines extretes del calendari que va editar la Societat Catalana de Química el 2011, any internacional de la química, els alumnes havien de respondre a la següent pregunta:

Quin element químic és essencial  i alhora comú….?

Química Entorns d'aprenentatge motivadors

Així, per exemple, van descobrir que el ferro està present a la sang però també a la Torre Eiffel,  o que el magnesi està a les plantes verdes però també a l’espai geològic de les Dolomites.

Química Entorns d'aprenentatge motivadorsAmb aquesta i altres activitats inicials es van introduir els elements de la taula periòdica, amb l’objectiu d’arribar després als models atòmics i comprendre les hipòtesis i les evidències experimentals que van permetre elaborar-los. A més de desenvolupar la competència en la comprensió de la naturalesa de la ciència, l’activitat contribuïa a reforçar les competències en gestió i tractament de la informació dels alumnes, la cerca d’informació, l’avaluació i la selecció de la mateixa de forma crítica.

Química Entorns d'aprenentatge motivadors

No et perdis aquest vídeo de l’activitat!

 

 

Comment

Top