Com es generen les idees de negoci?

Emmarcada dins del projecte de Crear una empresa del Batxillerat de Ciències Socialsels nostres estudiants van rebre la visita de José Luis Bustelo. Professor d’ESERP Business School i actualment trader i operador de mercats financers a Borsa de Barcelona, Bustelo va compartir amb els nostres estudiants la seva experiència. A més, els va ajudar a resoldre alguns dels seus dubtes de cara a la idea de negoci que hauran de desenvolupar durant el curs.

A través d’una sèrie de jocs, Bustelo va voler preguntar primer als alumnes què era per a ells una idea, tot reflexionant que aquestes no arriben per atzar. Aquestes, a vegades, vénen de l’exterior, i moltes vegades estan condicionades pels altres, però, què passaria si miréssim més enllà?, va suggerir.

En aquesta master class, Bustelo els va destacar que l’aspiració, la motivació i les ganes resulten claus a l’hora de realitzar un projecte d’inversió. Hem de partir, també segons ell, d’una idea que ens agradi, que resulti diferent i útil, com ho va ser en el seu dia el xupa-xup, per exemple.

Bustelo, que va captivar als nostres alumnes de l’itinerari en Empresa i Màrqueting, va concloure que la majoria de projectes tenen en comú algun d’aquests punts:

-Resolen un problema

-Resolen una necessitat

-Resolen una frustració

-Fan un producte millor

Bustelo va recordar la importància d’una bona idea de projecte, que farà que els mercats financers apostin després per finançar-ho. Així per exemple, Jeffrey Bezos, el creador d’Amazon, es va fixar que era molt frustrant ordenar articles per internet i va crear la seva pròpia plataforma, per després posar-la a disposició dels seus usuaris. Per la seva banda, quan va aparèixer Google ja existien altres buscadors, va explicar, però aquest era millor i per això va triomfar.

La sessió es va completar amb diferents activitats i dinàmiques que van permetre als alumnes conèixer, per exemple, les seves millors qualitats i enfocar-les a la generació d’idees de negoci.

https://youtu.be/u1m1bZn9pvM

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Top