CAT | ES

Master class sobre genètica poblacional

Avui hem tingut el plaer d’escoltar Antonio González Martín en una apassionant master class sobre genètica poblacional. Doctor en Biologia per la UB, Antonio treballa actualment a la Unitat d’Antropologia Física, al Departament de Biodiversitat, Ecologia i Evolució de la Unitat d’Antropologia Física de la Facultat de Biologia de la Universitat Complutense de Madrid.

A partir d’uns primers exemples, com els jueus ashkenazi, descendents de les comunitats de la Renània, a l’oest d’Alemanya, González va mostrar als alumnes com sovint l’evolució de la demografia calia tractar-la des de la investigació científica.


Actualment, Antonio treballa en una investigació sobre l’origen dels cagots. Aquests són un conjunt de poblats que vivien a zones d’Euskalherria, Occitània, Aragó i Bretanya, i que durant segles van ser discriminats. Amb la seva investigació, pretén abordar el seu origen des de la genètica molecular. D’aquesta manera, podem resoldre l’enigma gràcies a:

  • Els fenòmens evolutius: les mutacions, la selecció natural, la deriva gènica, el flux gènic i la reproducció no aleatòria, i
  • L’herència del material genètic

Moltes gràcies Antonio per compartir tot aquest coneixement amb nosaltres!

Comment

Top