CAT | ES

“Estaria bé que a la selectivitat els continguts que hem treballat durant el confinament passessin a un segon pla”

Entrevista a Alexandre Cirici, estudiant de 2n de batxillerat

Com portes les classes online?

Força bé! Crec que jugo amb avantatge, ja que el 80% de les classes a l’escola ja les feia amb ordinador, així que el fet d’adaptar-me no m’ha suposat cap mena de problema. 

Què és el que més et costa d’estudiar des de casa?

La constant tendència a vaguejar perquè aparentment ningú et controla. Però és aquí on has de posar molt d’esforç per part teva, ja que deixar-se anar durant aquests dies de confinament resultaria molt fàcil per a tothom, però crec que no aprofitaríem gaire aquesta experiència.  

Quina eina digital et resulta més profitosa?

La que més s’agraeix a l’hora d’estudiar, i per a mi més profitosa, són els vídeos que pengen a YouTube alguns professors, ja que és el més similar a una classe presencial. El que faig és transcriure tot allò que diuen i posteriorment faig un resum dels continguts més essencials. 

Quina és la teva rutina diària?

Entre setmana em llevo a les 7:30, esmorzo i entro de pressa a la plataforma del Clickedu. Un cop acabades les classes, a les 14:30 hores, dino i miro una sèrie. Fins a l’hora de sopar em dedico principalment a llegir, fullejar còmics i, sobretot, fer esport (1-2 h diàries). Després de sopar, si no és molt tard, miro una pel·lícula amb la família i cap al llit. 

“El que més costa d’estudiar a casa és la constant tendència a vaguejar perquè aparentment ningú et controla, però és aquí on has de posar molt d’esforç per part teva”

Us ajuda el seguiment que us fan els professors també des de casa?

Tenint en compte que tots els professors s’han vist afectats amb un notable increment de correccions d’exercicis, crec que el seguiment que ens estan fent des de casa és correcte i s’agraeix tot l’esforç que estan fent. 

Què és el que més trobes a faltar de les classes presencials a la Granés?

Saludar a David Flores, qui et rep amb un somriure d’orella a orella a la porta de l’escola, asseure’t al teu lloc de sempre, conversar amb els companys…

Quines altres activitats t’estan ajudant a passar el confinament aquests dies, a més d’estudiar?

Opino que hi ha dues activitats que són essencials per passar aquest confinament: la lectura i l’esport. Llegir et permet estar tancat però ser lliure, i fer esport et manté viu i de bon humor. 

Et relaciones amb la resta de companys? Com ho fas?

Sí, principalment amb WhatsApp i Skype. Em serveixen per conservar l’amistat i també per resoldre possibles dubtes d’exercicis. 

El que més s’agraeix són els vídeos que pengen a YouTube alguns professors, ja que és el més similar a una classe presencial”

Com has viscut l’ajornament de la selectivitat?

Diria que és la cosa que més m’ha empipat, ja que a conseqüència d’aquest ajornament l’estiu se’ns farà una miqueta més curt, i com estem a segon de batxillerat… Però sí que és veritat que també té una cara positiva, i és que tindrem més temps per consolidar els continguts.

Quins creus que seran els canvis més significatius a les proves d’aquest any?

Suposo que seran una mica més flexibles a nivell general. He llegit que deixaran triar entre més models d’examen, però estaria bé que els continguts que hem estat treballant durant aquest confinament passessin en un segon pla, és a dir, que no aprofundissin gaire. 

Estàs nerviós per la situació actual?

Gens ni mica. Opino que s’està fent un gran esforç, ja no parlo a nivell local sinó també mundial i estic ben segur que ho aconseguirem. És normal estar nerviós, però depèn de com canalitzem aquest neguit i aquesta incertesa. Pot ser favorable en diversos aspectes com ara tenir cura a l’hora de sortir de casa per anar a comprar, seguir estrictament les pautes de neteja, etc. Però també pot ser perjudicial si es converteix en un malestar personal, el qual pot arribar a ser molt contagiós amb les persones amb qui estem tancats a casa. 

“Hi ha dues activitats que són essencials per passar aquest confinament: la lectura i l’esport. Llegir et permet estar tancat però ser lliure, i fer esport et manté viu i de bon humor

Per últim, quins aprenentatges creus que t’aportarà aquesta situació que estem vivint ara?

Primerament, ens pot fer veure si realment som persones autònomes amb un cert ordre vital. Aquesta situació ens pot ajudar a fomentar aquests valors. A saber si som persones que davant d’una situació crítica reaccionem d’una manera o d’una altra, si ens mantenim dempeus o si, en canvi, ens deixem emportar pel pessimisme. 

Comment

Top