Estudiar és avorrit - Blog | Granés BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Estudiar és avorrit

Estudiar és avorrit. Aquesta és una afirmació que ningú em podrà negar. Tots sabem que el fet d’haver d’estudiar és una càrrega, una font d’estrés infinit i de preocupacions, una presó que no et permet fer el que vols…sí, tots tenim ganes de que s’acabi la temporada d’estudi quan encara no ha començat.

Ara et proposo una reflexió. Creus que és possible passar-s’ho bé estudiant? Doncs segurament la resposta serà que no, però, és possible aprendre sense estudiar?

Imagina’t una escola de batxillerat on els alumnes no tenen exàmens, tenen classes de 45 minuts amb 15 minuts de descans; on els alumnes surten a fora de l’escola unes 6 vegades al dia, on el professor no t’obliga a estudiar i tens una aula plena de llibres i recursos per aprendre…sembla impossible oi? Doncs existeix.

De fet aquest sistema educatiu és el que posa en pràctica Finlàndia, i és un dels millors sistemes educatius del món.

És possible que et facis una pregunta: Perquè hauria d’estudiar un alumne si ningú l’obliga a fer-ho i té plena llibertat? Doncs precisament l’alumne estudia perquè ningú l’obliga, ho fa per la curiositat  i per la set natural de coneixement que té qualsevol nen petit, perquè en realitat el que està fent és divertit i no comporta angoixes.

Quin n’és el resultat? Els millors resultats en els exàmens mundials. 

Resulta que nosaltres tenim un sistema educatiu en el qual es pressiona els alumnes i se’ls estressa amb exàmens, notes i mitjanes…Però hem oblidat el veritable objectiu de l’educació: ensenyar. I si un altre país presenta una millor manera d’ensenyar, no hauríem de fer-los cas en lloc de continuar fent una cosa que no porta enlloc?

La conclusió a la que hauriem d’arribar és: si són els millors del món, i a sobre són feliços, a què estem esperant per imitar-los?

 

Marta Filloll

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top