Exitosa jornada d’arquitectura a les aules

El centre va viure ahir una exitosa jornada dedicada a l’arquitectura amb la presència de prestigiosos arquitectes i estudis com Batlle i Roig Arquitectes, Estudio Carme Pinós, Josep Llinàs i Marta López Viana, així com representants dels diferents edificis que els alumnes han treballat durant el seu projecte.

Taula rodona amb Blanca González, de l’Estudio Carme Pinós, Pep Dardanyà, responsable d’Acció Cultural de La Massana, Dani Jané, arquitecte i docent de Granés Batxillerat, i Xavier Martín, d’Arquitectura La Salle URL.

Durant l’acte, on van estar acompanyats també per la resta de companys de batxillerat, els estudiants de la matèria Disseny de Producte, Interiorisme i Moda van mostrar les maquetes d’aquests quatre singulars edificis que han treballat i visitat durant el curs: l’Escola Bressol El Fil, el Centre Municipal d’Arts i Disseny La Massana, el CAP II Cerdanyola-Ripollet i el Canòdrom Meridiana.

Laura Quintana, arquitecta i cap de projecte de l’Escola Bressol El Fil, de l’estudi Batlle i Roig.

Els assistents a la jornada, que s’emmarca dins la Setmana d’Arquitectura 2019 que organitza el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), van destacar sobretot la importància d’aproximar l’arquitectura a les aules dels centres de primària i secundària. Marta Hernández, membre del COAC i organitzadora de la iniciativa “Arquitectura a les aules” va valorar positivament el fet de poder “sensibilitzar els alumnes amb la idea que l’arquitectura està a tot arreu i que ells també poden intervenir en ella”.

Marta Hernández, organitzadora de la iniciativa “Arquitectura a les aules”.

Per la seva banda, els arquitectes que van participar en la jornada es van mostrar molt il·lusionats que els nostres alumnes haguessin triat alguna de les seves obres per al seu estudi. Així mateix, els van felicitar per la feina feta i pel seu treball amb les maquetes.

Per al professor de la matèria, Dani Jané, ha sigut sense dubte una experiència molt enriquidora, i ha recordat als assistents que ja fa 20 anys que a la nostra escola es treballa l’arquitectura i el disseny.

Els alumnes també han fet un balanç molt positiu de la realització d’aquest projecte, que els ha permès conèixer i visitar espais de gran bellesa i a més, aprendre a observar i entendre els edificis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top