Fenomen Informer - Blog | Granés BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Fenomen Informer

És evident per a tothom el fet que les xarxes socials cada vegada ocupen una part més important de les nostres vides. Últimament, hem viscut l’arribada d’un fenomen d’aquestes característiques en un dels àmbits més importants per a nosaltres: l’escola.
No només és el lloc on ens donen les eines necessàries per a aconseguir aquell futur que tan desitgem, sinó que és el lloc on parlem, ens coneixem, aprenem a treballar en equip i ens relacionem.

Com a fruit de la nostra participació a Facebook, una de les xarxes socials més conegudes arreu del món, va sorgir aquest nou fenomen que ens va afectar a tots: l’Informer.

Com molts sabeu, el primer Informer es va crear a la Universitat de Barcelona, i actualment, té més d’onze mil seguidors. Tot i així, a la nostra escola va tenir una durada bastant curta però intensa. D’alguna manera va suposar una revolució de la qual es parlava a les aules, al passadís, a les escales a la porta abans d’entrar… Ningú es volia perdre la última novetat. No obstant, l’anonimat va ser una de les característiques d’aquest fenomen que va acabar provocant la seva eliminació pocs dies després de ser creat.

Creieu que la decisió d’eliminar-lo tan ràpidament va ser un encert a l’hora de seguir conservant l’amistat i el bon ambient entre companys, amics i professors?, o penseu que no va ser un esdeveniment tan destacat i que no va comportar problemes greus?

És veritat que els comentaris si són anònims , en el cas de ser negatius, ofenen menys a la persona a qui van adreçats?, o al contrari, hauríem de tenir la capacitat de comunicar les nostres queixes i/o crítiques de manera educada i respectuosa tan a professors com a companys per tal d’arribar a un acord que afavoreixi a ambdues parts?

Nosaltres estem a favor de la informació i la comunicació, de les xarxes socials i de tot allò que envolta les noves tecnologies, però estem segurs que la barrera del respecte no es pot trencar en cap cas. Què en penseu vosaltres?,

Creieu que si tornés a aparèixer l’Informer actuaríem des d’un altre punt de vista intentant evitar els errors del passat que en van forçar la seva eliminació, o definitivament té un format totalment incompatible amb un àmbit tan reduït i familiar com és el de la nostra escola?

És realment aquesta proximitat la que el fa fracassar, i per tant, justifica el fet que funcioni en radis molt més amplis com el d’una universitat o un barri?

Per últim, també voldríem mencionar una altra font de notícies i comentaris que cada cop té més adeptes. Ens referim a una aplicació per a iPad, iPhone i Android que s’anomena “Gossip new arround you”. Creieu que són aplicacions estretament relacionades? Penseu que les dues tenen la mateixa finalitat? Quina creieu que és millor tenint en compte les diferències que les separen?.

 

 

Pol Guasch i Cristina Camarasa 2n A

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top