#ganandoalvirus: Manel Fuentes entrevista al nostre director Xavier Jové

Aquest matí, Manel Fuentes ha parlat amb el nostre director Xavier Jové dins dels directes que realitza el periodista cada matí al seu canal d’Instagram amb l’etiqueta #ganandoalvirus. Amb aquesta iniciativa, Fuentes dona veu cada dia a diferents protagonistes que es troben en primera línia donant resposta als reptes que ens planteja aquesta pandèmia.

En aquesta ocasió, ha volgut conèixer la feina que està fent Granés Batxillerat per seguir acompanyant als alumnes en la seva formació durant aquest temps de confinament.

Jové ha explicat que tot el professorat ha hagut de fer un esforç molt important per adaptar tots els continguts a la nova modalitat online.

Tal com han comentat alguns alumnes, estudiar d’aquesta manera pot resultar estressant, per la qual cosa a Granés Batxillerat, com ha explicat Jové, s’ha optat per fer una combinació de mètodes.

La situació de confinament actual ha obligat a modificar algunes metodologies que, segons Jové, han arribat per quedar-s’hi. A Granés Batxillerat ja es realitzaven classes molt pràctiques on l’alumne té a la seva disposició el professor, però, com ha assegurat el seu director, “aprofitarem l’esforç que han fet els professors per adaptar continguts online”, ja que podria ser que al setembre s’hagi de seguir un model mixt: presencial i a distància.

Adaptació i flexibilitat

Durant l’entrevista, Jové també ha destacat que s’ha fet un gran esforç per readaptar el mètode per part dels professors, però que també s’ha escoltat molt l’opinió dels alumnes. Des de l’escola, s’ha intentat ser flexible i tenir en compte les seves consideracions, per tal que es trobessin còmodes.

Avaluacions

Fuentes també ha preguntat al nostre director sobre les avaluacions i sobre el plantejament de l’aprovat general que s’ha posat sobre la taula aquests darrers dies. Jové no creu que aquest hagi de venir per decret, i que els alumnes que han treballat fins al mes de març han de ser aprovats i se’ls han de valorar positivament les tasques que han anat presentat durant aquest últim trimestre. En canvi, aquells que no estan en aquesta situació han de demostrar que es mereixen aquest aprovat, a més de comptar amb l’avaluació extraordinària.

A l’hora d’avaluar les competències a distància, Jové ha explicat que aquesta dependrà del tipus de matèria, i també ha precisat que s’intentarà aplicar la tecnologia necessària per assegurar la màxima transparència en aquests exàmens, com l’ús d’una doble càmera, per exemple, que ja fan servir algunes universitats.

Per últim, Fuentes també ha preguntat al nostre director si s’imaginava una PAU online. La seva resposta i l’entrevista sencera, a continuació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top