Granés Batxillerat, amb la Setmana d'Arquitectura 2019 - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Granés Batxillerat, amb la Setmana d’Arquitectura 2019

Granés Batxillerat participarà en la Setmana d’Arquitectura que enguany se celebra del 9 al 19 de maig. A través de la iniciativa “Arquitectura a les aules” es pretén aproximar l’arquitectura a escoles i instituts.

El pròxim 16 de maig els alumnes de segon de batxillerat de la matèria Disseny de Producte, Interiorisme i Moda exposaran el projecte que han realitzat durant el curs. En aquest acte de presentació, que tindrà lloc a la nostra escola, hi participaran prestigiosos arquitectes com Carme Pinós o Josep Llinàs, que signen alguns dels edificis que han estudiat aquest curs.

Els alumnes han desenvolupat un projecte d’aproximació al món de l’arquitectura, mitjançant el reconeixement de quatre edificis emblemàtics de l’entorn barceloní. Aquests quatre edificis són:

Canòdrom Meridiana
Escola d’Arts i Oficis La Massana
Escola Bressol El Fil
CAP II Cerdanyola-Ripollet

El projecte desenvolupat pels alumnes ha comptat amb diverses fases d’estudi:

  1. Recerca a la xarxa d’informació. Per a una primera aproximació a l’objecte d’estudi.
  2. Visites guiades als edificis. Els alumnes han realitzat diverses sortides durant el curs per conèixer, de primera mà, aquests singulars edificis.
  3. Obtenció dels plànols. Gràcies a la col·laboració dels responsables d’aquestes edificacions.
  4. Elaboració de fitxes arquitectòniques. Recull documental que inclou les principals dades de l’edifici, l’emplaçament, fotografies, plànols i altres projectes dels mateixos arquitectes, entre altra informació.
  5. Construcció de les maquetes dels edificis a partir dels plànols facilitats.

L’última fase de tot aquest treball es podrà veure el dia de l’exposició dels treballs que, com dèiem, reunirà al nostre centre els arquitectes autors dels projectes amb els alumnes.

Per últim, per tal de donar una major visibilitat a aquesta iniciativa, els alumnes Daniel Sanford, Biel Merino, Armando Amselem i Toni Gómez de la matèria de Comunicació i Màrqueting Visual, han realitzat diversos anuncis com el que podeu veure a continuació:

Aquesta tercera edició de la Setmana de l’Arquitectura està organitzada pel Col·legi d’Arquitectes, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mies van der Rohe, Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, i compta amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top