CAT | ES
Enginyeria TIC LA Salle-URL

“Hi ha una forta demanda de perfils femenins en l’àrea de les Enginyeries TIC”

Entrevista a Rebeca López, orientadora del Grau d’Enginyeria de Sistemes de Telecomunicacions, La Salle URL

Aquest és un dels graus que oferiu dins de l’àrea de les Enginyeries TIC i Tecnologia, en què es centra?

En donar solucions a les comunicacions a llargues distàncies.

Què la diferencia de la resta d’enginyeries tecnològiques?

Aquesta enginyeria s’ocupa de buscar noves formes de comunicar-nos: satèl·lit, fibra òptica, 5G…

La Salle va ser la primera escola de Telecomunicacions que es va crear a Catalunya el 1965. Com han evolucionat aquests estudis?

Han evolucionat moltíssim. En aquella època no existien moltes de les xarxes de telecomunicacions que tenim actualment. Els estudis han passat de ser molt amplis a ser molt més concrets en una àrea determinada, ja que es va passar d’una Llicenciatura a quatre Graus.L’Enginyeria de Sistemes de Telecomunicacions s’ocupa de buscar noves formes de comunicar-nos: satèl·lit, fibra òptica, 5G…

Rebeca López, orientadora del grau a la salle-url

Les instal·lacions s’han adaptat a les noves necessitats?

La Salle ha crescut molt en aquest temps. Actualment, tenim més de 30 laboratoris destinats al desenvolupament de les telecomunicacions.

Quines són les àrees de coneixement que hi tenen més presència en el pla d’estudis d’aquest grau?

Les àrees més importants en aquest grau són les telecomunicacions, fonaments de l’enginyeria i enginyeria de sistemes. També tenen presència, tot i que en menor grau, l’electrònica, les xarxes i el management.

El món de les telecomunicacions és un dels sectors econòmics més estratègic actualment. És una de les professions més demandades?

Qualsevol dels graus de l’àrea de les Enginyeries TIC té una ocupabilitat del 100%. En especial a les noies que han cursat aquest grau, ja que hi ha una forta demanda de perfils femenins en aquest sector. Però, independentment del sexe, només heu de pensar tota la tecnologia que qualsevol persona pot utilitzar en un dia qualsevol. Penseu aleshores el nombre de professionals que es necessiten per poder dur-ho a terme.

rpt

Comment

Top