Inici de les Jornades de Solidaritat

Un any més, Granés Batxillerat viu unes noves Jornades de Solidaritat que han arrencat avui amb una xerrada a càrrec de Jordi Carbonell, voluntari del programa d’escoles de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona.

Durant aquesta sessió, on han assistit els alumnes de primer de Batxillerat, en Jordi ha destacat la xifra de població que viu en situació de pobresa a Catalunya, que s’eleva tristament a 500.000 persones en aquest territori.

També ha fet referència al malbaratament dels aliments i ha explicat als alumnes que a Catalunya es malbaraten anualment unes 263.000 tones, el que suposa uns 35 quilos per habitant. Cal tenir en compte, que el consum diari mitjà per habitant és d’1,3 quilos.

A més d’aquesta xerrada, durant els pròxims dies a l’escola es portaran a terme un seguit d’activitats amb l’objectiu de fomentar aquests valors solidaris i potenciar la col·laboració de totes les persones que hi convivim.

Recollida d’aliments:

Un any més, col·laborem amb la recollida d’aliments de la Fundació Banc dels Aliments i Avismón. Aquesta s’iniciarà el dilluns dia 2 de desembre i es perllongarà fins al 13 de desembre.
Aquestes entitats necessiten:

  • Fundació Banc dels Aliments: oli (oliva, gira-sol…), arròs i pasta, tot envasat en plàstic o material que no es pugui trencar durant el transport. Hi haurà capses de recollida a les aules de l’escola.
  • Avismón: oli d’oliva i llegums cuites, aliments en conserva (verdures, sardines, tonyina…), aliments dolços (galetes, torrons, i dolços per a diabètics) i productes d’higiene personal (gel, colònia, crema hidratant…

La Marató de TV3:

Dimarts i dijous 3 i 5 de desembre els alumnes de 1r i 2n de batxillerat assistiran a una xerrada divulgativa de La Fundació La Marató de TV3, amb l’objectiu de conscienciar els joves sobre les malalties tractades en el programa, que enguany es centra en les malalties minoritàries. Aquestes són malalties diferents i molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants, i que acostumen a ser greus, cròniques i progressives.

Els patis solidaris de la Granés:

Del 9 a l’11 de desembre, alguns alumnes de l’escola realitzaran activitats diverses en horari de pati vinculades també amb La Marató. Pròximament us donarem més detalls sobre aquestes activitats.

Pati Solidari de l’any passat, amb l’actuació del Mag Loiro.

Esmorzar solidari:

Finalment, el dimecres 11 de desembre, aquells alumnes de l’escola que ho desitgin podran portar de casa productes per esmorzar elaborats per ells mateixos (pastissos, coques, magdalenes, pizzes, galetes,… ), que es vendran a un preu simbòlic (1 euro). Agrairíem que els pastissos, coques… vinguin tallats en porcions individuals per facilitar la venda. Durant l’esmorzar, i com ja vam fer en edicions anteriors, es concurs per triar la millor elaboració culinària.

Els diners que es recaptin en aquests patis solidaris es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, per contribuir a la investigació de les malalties minoritàries.
Per últim, volem agrair també als alumnes que formen part de la comissió solidària en l’organització d’aquestes activitats. Aquesta comissió està formada per alumnes que col·laaboren en les diferents tasques que es realitzen al voltant de la solidaritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top