Intel·ligències Múltiples - Blog | Granés BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Intel·ligències Múltiples

Si tens una habilitat o ets bo en quelcom, es pot dir que ja ets intel·ligent. I no ho ets en el sentit més antic de la paraula, sinó en el que relaciona, segons estudis dels darrers anys, les diferents habilitats de les persones amb les 9 intel·ligències diferents que es coneixen fins el dia d’avui. Segons el professor Harvard Howard Gardner, la intel·ligència és plural, i múltiple també, ja que la intel·ligència no consisteix només en el bo que és cadascú només en matemàtiques o llengua -àrees que actualment s’utilitzen per fer els test d’intel·ligència típics-, sinó que pots ser especialment bo en altres àrees del mateix valor com són: físic, emocional, interpersonal, visual-espaial, naturalista o musical. Així doncs, aquest conjunt d’habilitats particulars que pot tindre qualsevol persona, fins i tot els alumnes de les escoles que encara s’estan formant, engloben el que es coneix com les 9 intel·ligències:

 

  • NATURALISTA.  Capacitat per observar i entendre el món animal
  • MUSICAL.  Capacitat d’entendre la música i facilitat per tocar instruments
  • VISUAL-ESPAIAL.  Capacitat per estructurar l’espai i facilitat per dibuixar
  • CINÈSICO-CORPORAL.  Capacitat per experessar-se amb el moviment del cos i facilitat pel ball
  • LINGÜÍSTICA. Capacitat per escriure, parlar i expressar-se de manera excelent
  • INTERPERSONAL.  Capacitat d’entendre altres persones i facilitat en la gestió de conflictes
  • INTRAPERSONAL.  Capacitat per l’autocontrol i la gestió de les emocions pròpies
  • LÒGICO-MATEMÀTICA.  Capacitat de pensament lògic, raonament i facilitat per resoldre problemes utilitzant les matemàtiques
  • EXISTENCIAL.  Capacitat per fer-se preguntes sobre l’existència de la vida i facilitat per conèixer els propis sentiments

 

Doncs bé, tota aquesta informació, i molta més, la pots trobar en aquest article de La Vanguardia el passat Diumenge 12 de Maig.

Des de l’escola Batxillerat Granés ens sentim orgullosos de ja poder ensenyar als nostres alumnes sabent d’aquestes diferents intel·ligències existents, i per tant, el nostre mètode d’ensenyament va destinat a potenciar les diferents potencialitats i capacitats dels nostres alumnes.

 

 

Granés Batxillerat La Vanguardia 25-01-13 Inteligencies Multiples (I)

 

Granés Batxillerat La Vanguardia 25-01-13 Inteligencies Multiples (II)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top