La companyia Kimani porta a la Granés l'espectacle COSPRESS - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

La companyia Kimani porta a la Granés l’espectacle COSPRESS

Ahir, al teatre de la nostra escola vam tenir l’oportunitat de gaudir de COSPRESS, un espectacle de la companyia Kimani i produït per Obsidiana on, a través del moviment i l’expressió, es planteja l’obssessió pel culte al cos. Sota la direcció artística de Iolanda Llansó, les actrius Cris Aguirre i Helena Canas van mostrar als nostres alumnes un treball molt estètic i visual on es pot veure la relació dels seus cossos amb un cos mort simbolitzat per un maniquí. Al llarg de l’obra, les actrius juguen amb aquest cos que suposa la perfecció i marca les tendències de moda: el composen i li treuen part de les seves peces, ballen amb ell, el manipulen i el barregen amb els seus cossos reals.

Cospress a Granés Batxillerat

A COSPRESS aquestes dues dones volen reivindicar aquesta obsessió per la cerca de la perfecció fins a l’autodestrucció i la bogeria, buscant un paral·lelisme entre la manipulació que fan elles dues amb el maniquí i la d’una societat globalitzada i consumista cada vegada més exigent.

Cospress a Granés Batxillerat

Cospress 2 a Granés Batxillerat

Cospress a Granés Batxillerat

Després de l’espectacle, que va durar uns 30 minuts, es va obrir un interessant debat entre els alumnes de l’escola i les actrius i membres de la companyia, que va servir per resoldre algunes dubtes, tant sobre qüestions tècniques de l’obra com també altres detalls com l’origen de la mateixa. Sobre aquest aspecte, Cristina Aguirre, una de les actrius, comenta que un dia es va trobar que algú llençava un maniquí a les escombraries i el va agafar pensant que amb ell podria crear alguna cosa. Amb l’Helena van estar donant-li voltes al projecte i van sorgir els primers fragments. Després, el paper de la Iolanda va ser fonamental per lligar totes aquestes parts i aportar el sentit necessari a una obra que, donades les seves característiques, es representa principalment al carrer i en escenaris petits i íntims o poc convencionals.

Cospress a Granés Batxillerat

Moltes gràcies a la companyia per venir a l’escola!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top