CAT | ES
Ana Salvador

“La gestió del temps i de l’avorriment és una de les coses que m’emportaré de la quarantena”

Entrevista a Ana Salvador, estudiant de 2n de batxillerat

Com portes les classes online?

Realment, a mesura que han anat passant les setmanes, l’he anat portant millor. Ajustar-se a l’estudi online al principi va ser un petit caos. A poc a poc, però, s’ha anat organitzant tot i ara ja comença a néixer certa normalitat dins d’aquesta situació tan estranya.

Què és el que més et costa d’estudiar des de casa?

La sobtada autonomia que hem hagut d’adquirir tots els alumnes envers els nostres estudis crec que és el més difícil d’assimilar. Organitzar-se bé el temps i ser autosuficient, recercar informació i entendre-la sense l’ajuda directa d’un professor… Personalment, aquesta nova autonomia és el que, en un inici, em va desajustar més la manera de fer.

Quina eina digital et resulta més profitosa, la videoconferència, les consultes online…?

Les videoconferències per resoldre dubtes o per explicar nou contingut, juntament amb els vídeos explicatius, són les eines que més m’ajuden a entendre el material. Té a veure amb el fet que són les maneres de fer classe virtual que s’assemblen més a fer una classe presencial. Veure la cara del professor i escoltar com organitza el temari és el que millor em va per entendre-ho tot i seguir el fil del curs.

Quina és la teva rutina diària?

Em llevo una mica abans de les set i a les vuit em poso a fer coses relacionades amb l’estudi. Depenent del dia és més exigent el matí, per exemple, si tenim videoconferència amb algun professor. De totes maneres el matí me’l reservo per organitzar-me les diferents matèries i si queden coses per fer, destino algunes hores de la tarda per acabar entregues.

Com t’està ajudant el seguiment que us fan els professors també des de casa?

Des del principi crec que hi ha hagut una bona voluntat de fer el millor per l’alumnat i valoro molt l’esforç que es fa per tenir un final de segon de batxillerat el més tranquil possible tenint en compte la situació.

Les videoconferències per resoldre dubtes o per explicar nou contingut, juntament amb els vídeos explicatius, són les eines que més m’ajuden a entendre el material

Què és el que més trobes a faltar de les classes presencials a la Granés?

En l’àmbit acadèmic, la facilitat amb la qual s’entén el temari només escoltant a classe. En l’àmbit relacional, enyoro les persones amb les quals tinc amistats a la classe i les dinàmiques que tinc amb elles dins l’aula.

Quines altres activitats t’estan ajudant a passar el confinament aquests dies, a més d’estudiar?

Amb l’avorriment he reprès l’ukulele, que feia temps que no tocava cançons, i això em distreu i em fa passar una bona estona. Per altra banda, la meva família i jo ens estem aficionant a jocs de taula i passem algunes hores a la tarda distraient-nos tots plegats.

Et relaciones amb la resta de companys?

Per descomptat! Seguim tots en contacte amb alguns dubtes i converses a través del nostre xat grupal de Whats App. Per altra banda, les conferències per Zoom també fan que hi hagi cert sentiment de classe, ja que ens connectem tots i ens veiem les cares.

He reprès l’ukulele, que feia temps que no tocava cançons, i això em distreu i em fa passar una bona estona

Com has viscut l’ajornament de la selectivitat?

Com a estudiant d’Arts Escèniques, la selectivitat no és una prova necessària per accedir als estudis superiors als que vull atendre l’any que ve. Per això, l’ajornament de les PAU no suposa cap impacte en els meus estudis universitaris. De totes maneres, sí que volia fer la selectivitat i em molesta que part de l’estiu segurament es veurà afectat per aquest motiu.

Quin creus que seran els canvis més significatius a les proves d’aquest any?

Segurament la manera de fer els exàmens serà completament diferent, amb menys gent o inclús la possibilitat que les proves siguin orals… Penso que s’hauria de fer una reducció del temari perquè hi ha continguts que no s’han pogut acabar d’assimilar bé i seria injust. De totes maneres, com que tot és incert, jo simplement espero que es pugui fer la selectivitat com abans millor.

Estàs nerviosa per la situació actual?

Actualment, no. Visc en un poble petit del Penedès i, a part que no hi ha gaire gent, no he sortit mai de casa per anar a comprar, per tant no he estat en situacions que potser sí que em podrien posar nerviosa.

Penso que s’hauria de fer una reducció del temari perquè hi ha continguts que no s’han pogut acabar d’assimilar bé i seria injust

Per últim, quins aprenentatges creus que t’aportarà aquesta situació que estem vivint ara?

Personalment, penso que la gestió del temps i de l’avorriment és una de les coses que m’emportaré de la quarantena. La capacitat d’estar sola i ser capaç d’autogestionar-me i de plantejar-me reptes, com ara informar-me sobre temes nous o fer exercici.

Comment

Top