"L'alumne que estudia Arquitectura és una persona amb una gran creativitat i un esperit crític" - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

“L’alumne que estudia Arquitectura és una persona amb una gran creativitat i un esperit crític”

Entrevista a Rebeca López, orientadora al Departament d’Admissions del grau d’Arquitectura i Edificació, La Salle URL

Què trobarà l’alumne en aquesta carrera?

Disseny, tècnica i cultura. Aquests són els eixos d’aprenentatge en els estudis d’Arquitectura de La Salle.

Què es necessita per estudiar Arquitectura?

Tècnicament, amb el Batxillerat Tecnològic l’alumne té allò que és necessari per accedir als estudis. Tot i això, l’alumne que cursa el Grau en Arquitectura és una persona amb una gran creativitat i un esperit crític que és capaç de veure les necessitats de les persones envers el seu entorn.

Estudiar el Grau d’Arquitectura està tan ben vist com abans?

Els joves atrets per l’arquitectura es troben amb comentaris molt negatius per part de les persones properes, ja que aquest grau va patir en primera persona els efectes de la crisi immobiliària.

Acostumava a ser una carrera més d’homes que de dones, això ha canviat?

Molt a poc a poc les noies han anat pujant el percentatge.


El disseny, la tècnica i la cultura són els eixos d’aprenentatge en aquests estudis.

Quin perfil tenen els vostres estudiants?

Normalment són persones amb una capacitat artística molt gran que sempre els ha atret el món de l’arquitectura i la cultura, altament creatius i amb esperit crític.

Què li diria a un alumne atret pels estudis d’arquitectura que dubta sobre si cursar-los o no, donada l’actual situació econòmica i immobiliària?

Que no s’ho pensi, que ha de cursar allò que li agrada. Les situacions econòmiques sempre són temporals. L’arquitectura és bàsica en el nostre món, necessitem habitatges, escoles, hospitals i totes aquestes edificacions es necessitaran amb crisi i sense ella. A part, els nostres joves són altament capaços de desenvolupar-se professionalment tant al seu territori com a qualsevol part del món; si aquí hi ha crisi, a una altra part de món no n’hi haurà.

Quines són les perspectives laborals d’aquests alumnes?

Actualment l’índex d’ocupabilitat dels alumnes de l’àrea d’arquitectura és molt alta, especialment al Grau d’Arquitectura Tècnica. Per cada arquitecte es necessiten quatre arquitectes tècnics. I és que després de la crisi immobiliària s’ha disparat la demanda d’aquest perfil.


L’arquitectura és bàsica en el nostre món, necessitem habitatges, escoles, hospitals i totes aquestes edificacions es necessitaran amb crisi i sense ella.

Com és la professió de l’arquitecte dels pròxims anys?

L’arquitecte és el creador dels espais que veiem a les nostres ciutats. És el responsable del disseny de la nostra escola, el que reflexiona sobre la sostenibilitat i eficiència energètica a les construccions que ens envolten, i també el professional que rehabilita els edificis emblemàtics de la nostra ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top