“Les enginyeries requereixen un gran esforç, però això no significa que siguin impossibles”

Entrevista a Robert Garcia Moya

Entrevista a Robert Garcia Moya, exalumne i estudiant de 1er any del Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials a la UPC (ETSEIB) 

Entrevista a Robert Garcia Moya

Quina especialitat vas triar dins l’Enginyeria i per què?

Vaig triar-les totes i al mateix temps cap. El grau que estic cursant, l’Enginyeria en Tecnologies Industrials, es caracteritza precisament per oferir una formació que, sense aprofundir massa en cap àmbit de l’enginyeria, aconsegueix dotar els seus alumnes d’un coneixement bàsic i útil per a la vida laboral en la majoria de sectors tecnològics. Així,  un cop acabes el grau, pots decidir quina és la branca que més t’agrada i a la que et vols dedicar. Després de contemplar diferents opcions vaig prendre la decisió d’inscriure’m en un grau d’aquestes característiques, ja que em sentia atret per vàries disciplines diferents sense tenir preferència per cap d’elles i aquesta carrera em permetia poder aprendre més sobre totes elles.

Les enginyeries tenen fama de ser carreres molt dures…

En general, ho són, requereixen una dedicació diària important i un gran esforç, però això no significa que siguin impossibles. Després d’aquests primers mesos i de parlar amb gent de cursos més avançats, he acabat entenent que el més normal és sortir d’una classe i pensar: “no he entès res del que m’ha explicat el professor”.  O preparar un examen i treure una nota molt més baixa del que estava acostumat al batxillerat. Això està a l’ordre del dia de tothom que fa aquest grau. Però també he acabat entenent que tot això forma part de l’aprenentatge que et dóna aquest grau, el fet de caure i immediatament tornar-te a aixecar per seguir estudiant per l’examen de l’endemà. Això també fa que la satisfacció quan arriben els aprovats sigui major i que l’esforç valgui la pena, sense cap mena de dubte.

Com és la teva vida mesos després d’haver marxat de Granés Batxillerat?

Tot i haver començat una nova etapa, la meva vida segueix el mateix curs, amb la diferència que dedico més temps als estudis, però de moment no em puc queixar de la meva vida quotidiana.

Quina és la sensació en aquest primer any de carrera?

La sensació és que, tot i la dificultat de la carrera, vaig prendre la decisió correcta i que -encara que soni a tòpic- amb esforç podré aconseguir aprovar-la.

Està resultant ser allò que esperaves?

Realment m’ha sorprès poc, ja que he tingut l’avantatge que a casa tinc dues persones que ja l’havien fet, o almenys havien fet el primer any.  També havia parlat amb gent més gran que està fent aquest grau, cosa que m’ha resultat molt útil.

  •  

La sensació és que vaig prendre la decisió correcta i que, encara que soni a tòpic, amb esforç podré aconseguir aprovar-la.

Trobes a faltar alguna cosa de Granés Batxillerat?

La veritat és que sí! Trobo a faltar el tracte tan proper que tenia amb el professorat i la resta de l’equip de Granés Batxillerat, ja que sempre vaig rebre ajuda quan ho vaig necessitar. Centrant-me més en temes acadèmics, trobo a faltar el nivell de tots els professors, ja que tinc la sensació que vaig sortir molt ben preparat de la Granés. També trobo a faltar els companys i companyes que veia cada dia amb els que vaig compartir molt bons moments.

Quina és la feina que t’agradaria fer en un futur?

La resposta a aquesta pregunta espero descobrir-la amb el pas dels mesos i fins i tot dels anys que passaré en aquesta carrera, ja que un dels motius de fer una carrera que no es centri en cap branca en concret és poder descobrir què és realment el que vull fer i ser en un futur.

I el fet d’estudiar en una altra ciutat diferent on vius, com ho portes?

M’encanta estudiar a Barcelona, ja que tinc molta més llibertat que al poble on visc i també crec que estudiar aquí m’ha servit per créixer com a persona i aprendre a valer-me per mi mateix en un ambient diferent.


Trobo a faltar el tracte tan proper que tenia amb el professorat i la resta de l’equip de Granés Batxillerat, ja que sempre vaig rebre ajuda quan ho vaig necessitar. I el nivell de tots els professors, ja que vaig sortir molt ben preparat .

Què recomanaries als alumnes que estan pensant estudiar una carrera com la teva?

El primer que els diria és que decideixin fer una carrera que de veritat els agradi i interessi, i que no pensin només en les sortides. Si no t’agrada, segurament no li dedicaràs el temps necessari i l’acabaràs deixant. Sobretot també és important que no es deixin influenciar pels comentaris de la gent, ja que molts cops són des del desconeixement. També els diria que es preparessin bé per la selectivitat, sense deixar de tenir temps per un mateix i per passar-s’ho bé. I un cop entrin a la universitat, que no es deprimeixin si els resultats al principi no són bons, ja que és el més normal del món que al principi no surtin les coses. A més, molts cops es pot suspendre havent estudiat molt si la dificultat de l’examen és alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *