CAT | ES

“L’oblit de la memòria”

Avui els alumnes de 1r de batxillerat de Ciències de la Salut han compartit amb els companys d’altres itineraris el producte final del seu projecte sobre l’alzheimer, un curtmetratge titulat “L’oblit de la memòria“.

El curtmetratge ha estat ideat i realitzat pels alumnes Àlex Alfón, Mar Beltrán, Edu Bernal, Guille Bernal, Martí Carré, Paula López i Claudia Morales, estudiants de Biologia i Salut de 1r de batxillerat. “L’oblit de la memòria” està interpretat per Noha Bermejo i Alexandre Da Rosa, alumnes de 2n de batxillerat d’Arts Escèniques i ha comptat amb la participació especial d’Irene Hernández, actriu i docent de Granés Batxillerat.

En el curtmetratge es dibuixa l’alzheimer a través de la mirada de dos joves que descobreixen que la seva mare pateix aquesta malaltia degenerativa. I és que amb aquest vídeo els alumnes volen conscienciar i fer més visible aquesta malaltia. Entre altres dades que recullen de la Fundació Pasqual Maragall destaquen:

  • Una de cada dues persones té una relació directa o indirecta amb aquesta malaltia
  • És una malaltia sense cura
  • L’Alzheimer serà l’epidèmia del nostre segle

Per a la realització d’aquest projecte, els alumnes han comptat amb la col·laboració de diverses entitats i experts en aquesta malaltia: Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna_URL; Dr. Jordi Clarimón, Llicenciat en Ciències Biològiques UB; Cristina Olivé, Professora del Grau d’Infermeria d’URL Blanquerna; Dra. Teresa Vilaró, Neuroquímica i neuròloga de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Barcelona; Dra. Montserrat Pérez i Dra. Teresa Abellán, Psiquiatra i Neuròloga de l’Hospital del Mar de Barcelona. Moltes gràcies a tots ells per fer-ho possible!

Podeu veure el curtmetratge a continuació:

Comment

Top