Maquetes d’edificis singulars

Els alumnes de la matèria específica de Disseny de Producte, Interiorisme i Moda han treballat molt durant tot aquest curs i avui us volem mostrar les maquetes que han elaborat d’alguns edificis singulars arreu del món.

El grup format per María Alarcón, Helena Triginer i Àlex Verdú van triar l’edifici del MACBA, ubicat a Barcelona i obra de l’arquitecte nord-americà Richard Meier. L’edifici del Museu d’Art Contemporani de Barcelona es va projectar el 1990 i es va construir entre el 1991 i el 1995. Concebut com una articulació de diversos prismes, al centre s’hi inscriu un volum cilíndric que travessa verticalment totes les plantes. Ocupa 14.300 metres quadrats útils.

Maquetes DPIMMaquetes DPIMmaquetes DPIM

Un segon grup format per la Berta Mas, el Marc Palacín, el Joan Buxadé i la Candela Díaz van realitzar la maqueta del Reichstag de Berlín, que en l’actualitat reuneix el parlament alemany. L’edifici, construït el 1894 i d’estil renaixentista, va resultar molt danyat durant la Segona Guerra Mundial i l’aspecte actual, dels anys 90, és obra de l’arquitecte britànic Norman Foster.

Maquetes DPIMMaquetes DPIMMaquetes DPIM

El Pavelló Alemany de Barcelona, dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich com a pavelló d’Alemanya per a l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929 va ser l’edifici triat pel grup format per Irene Armora, Marina Castro i Ivet García.  Construït per a la recepció oficial presidida pel rei Alfons XIII al costat de les autoritats alemanyes, combina el vidre, l’acer i el marbre.

Maquetes DPIMMaquetes DPIMMaquetes DPIM

Un altre grup, format pels alumnes Raimon Casas, Marc Figueras, Marc Miralles i Mariona Carabí es va decantar per l’edifici del Museu de les Arts i les Ciències de València. L’edifici, obra del valencià Santiago Calatrava, presenta unes proporcions grandioses i formes orgàniques, amb més de 42.000 m² de superfície construïts, dels quals 26.000 són per exposicions.

Maquetes DPIMMaquetes DPIMMaquetes DPIM

Per últim, el grup format pel Gabriel García, l’Àlex Morcillo, l’Oriol Marcos i el Joan Vidal van realitzar la maqueta del Mercedes-Benz Stadium d’Atlanta, a Geòrgia, Estats Units. Dissenyat per HOK (Hellmuth, Obata & Kassabaum), l’estadi disposa d’un sistema d’obertura del sostre retràctil amb vuit peces triangulars translúcides.

Maquetes DPIMMaquetes DPIMMaquetes DPIM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top