Maria Garcia investiga un dispositiu per augmentar la seguretat viària

A inicis de curs, els alumnes de Segon de Batxillerat van haver de lliurar un esborrany del seu Treball de Recerca. Un treball que ja van començar a finals de l’any passat i que ara hauran de seguir elaborant aquest curs fins a la seva exposició el mes de febrer. Aquest treball és una petita investigació sobre algún tema d’interès triat per l’estudiant, que compta amb la orientació d’un professor.

En aquest blog, i a mode d’inspiració, us anirem mostrant aquests dies diferents treballs elaborats pels nostres alumnes en anys anteriors.

La Maria Garcia estudia actualment el Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials a l’ETSEIB (UPC). Però durant el seu pas per la Granés, com a estudiant del Batxillerat Tecnològic, va treballar en un interessant Treball de Recerca que tenia com  a objectiu principal l’aument de la seguretat viària.

TR Maria Garcia

La col·locació d’un panell posterior de transparència electrònica a la part posterior dels vehicles de grans dimensions, on es projectés allò que recollís una càmera instal·lada a la part frontal d’aquest, havia de servir per reduir el nombre d’accidents a les carreteres.

La idea va sorgir de l’angoixa que patia la Maria quan viatjava darrere d’un camió per la carretera de la costa del Garraf sense poder veure què hi havia al davant. Durant el treball, la Maria no només va elaborar una maqueta del camió, sinó que també va comprovar que la seva idea podia ser viable des dels diferents punts de vista (tècnic, legislatiu…)

La Maria també va voler sortir al carrer per veure com responia la població, així que va entrevistar algunes persones que van veure amb molt bons ulls la seva iniciativa.

Us deixem amb un vídeo resum del seu projecte!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top