Migracions i fotografia a DOCfield Barcelona - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Migracions i fotografia a DOCfield Barcelona

El passat divendres, els alumnes de la matèria específica de Comunicació i Periodisme van visitar el festival de fotografia documental, DOCfield Barcelona. 

Sortida DOCfield

La sortida es va centrar en dues exposicions ubicades al Museu Marítim de Barcelona:

  • Èxode, vida i mort en la ruta líbia cap a Europa”, de Ricard Garcia Vilanova i Karlos Zurutuza, projecte guanyador de la I Beca Photographic Social Vision pel fotoperiodisme d’investigació.
  • “No més vides a la deriva. Proactiva Open Arms, 2 anys de missió al mediterrani”.  Una exposició col·lectiva de diferents fotògrafs internacionals que fa visible la tasca d’aquesta ONG catalana.

Sortida DOCfield

Sortida DOCfield

Durant la visita guiada, realitzada per una representant de DOCfield, els alumnes van poder conèixer amb una major profunditat la realitat de les migracions al Mediterrani i reflexionar sobre aquesta problemàtica, tot descobrint  històries personals, els interessos que s’hi amaguen i les dificultats amb què treballen, per exemple, les ONG.

Sortida DOCfield

A més, a partir d’aquestes exposicions, els alumnes van poder adonar-se de la importància de les imatges i de la tasca dels fotoperiodistes, per fer visibles i, molt sovint denunciar, problemàtiques de màxima actualitat. Una visita sense dubte molt enriquidora que va despertar moltes preguntes entre els nostres alumnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top