CAT | ES
Visita Mònica Recio

Mònica Recio, mare d’una nena amb fibrosi quística, visita els nostres alumnes

Després d’escoltar fa uns dies a la Carolina, malalta de fibrosi quística, els nostres alumnes de 1r de l’itinerari en Ciències de la Salut van rebre la visita ahir d’un nou testimoni. En aquest cas es tractava de la Mònica, mare de l’Andrea, una nena de vuit anys que pateix aquesta malaltia.

Els alumnes van poder conèixer de primera mà com és la vida d’una família que compta amb un dels seus membres malalt de fibrosi quística. La Mònica va explicar que la seva filla pateix un grau 1 i que, en el seu cas, la malaltia l’afecta a l’estómac i els pulmons.

Rutines

L’Andrea té unes rutines molt determinades que ha de seguir per poder mantenir una bona qualitat de vida. Una d’elles és l’exercici físic. L’Andrea realitza exercicis de fisioteràpia cada matí, amb l’ajuda d’una pilota que l’ajuda a moure la mucositat. A més, practica diferents especialitats esportives com ara patins i gimnàstica rítmica, i els dissabtes també surt a córrer. I és que tota la família és conscient de la repercussió positiva que té l’esport en la salut de l’Andrea.

Medicació

D’altra banda, minuts abans de cada àpat, l’Andrea ha de preparar el seu estómac amb una medicació. Col·locats en fila sobre la taula del professor, els alumnes van poder fer-se una idea molt clara de la quantitat de medicaments que pren diàriament l’Andrea i del seu elevat cost.

Un cop al mes, la Mònica porta a la seva filla a l’hospital, on la visiten tots els especialistes que intervenen en el tractament d’aquesta malaltia: el pneumòleg, nutricionista, digestòleg, fisioterapeuta…I durant aquesta revisió també li analitzen la mucositat perquè estigui tot en ordre.

Malaltia minoritària

La Mònica va recordar als alumnes que la fibrosi quística s’engloba dintre de les malalties minoritàries, i que dintre d’aquestes és la més freqüent. Avui dia és possible la seva detecció precoç gràcies a la prova del taló que es realitza als nounats.

Durant aquesta xerrada, els alumnes van poder traslladar a la Mònica totes les seves preguntes i resoldre els seus dubtes, a fi de seguir investigant en el seu projecte de curs centrat en la fibrosi quística.

Moltes gràcies Mònica per la teva visita i per compartir amb nosaltres el costat més humà d’aquesta malaltia!

Comment

Top