Mostra d’artefactes narratius a Kosmopolis - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Mostra d’artefactes narratius a Kosmopolis

Ahir, els alumnes del projecte de Comunicació i Periodisme de 1r de Batxillerat, van tenir l’oportunitat de participar en la festa de la literatura amplificada Kosmopolis. En la desena edició d’aquest festival que es celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, els nostres alumnes van assistir a una Mostra d’artefactes narratius.

La mostra incloïa un tast d’aquestes noves formes de relat, on els alumnes van poder experimentar i tocar una selecció de materials que exploren els nous territoris narratius:  des d’experiències VR, narracions interactives, intel·ligències artificials que experimenten amb la literatura, o un repertori d’audiollibres, entre d’altres. La visita els va servir per conèixer un munt de noves propostes que podran aplicar al seu nou projecte que es centra en la creació d’un blog personal.

Durant la visita, els alumnes van descobrir que, més enllà del format lineal, les possibilitats de la narrativa són infinites: relats immersius gràcies a la realitat virtual, els tuits i stories d’Instagram com a nous territoris per a l’escriptura, les fake news, que posen a prova la distinció entre realitat i ficció, o la Intel·ligència Artificial o la literatura escrita per màquines són només alguns dels nous escenaris narratius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top