Preparant la PAU 2020

Aquests dies els nostres alumnes de 2n de Batxillerat realitzen l’últim esforç per preparar la Prova d’Accés a la Universitat (PAU). Després d’un curs excepcional, amb classes online des del passat mes de març per la situació d’emergència sanitària, els nostres alumnes encaren aquesta recta final també de forma telemàtica preparant-se de forma intensiva per a aquesta prova.

Enguany, i a causa de la pandèmia, la convocatòria ordinària PAU 2020 s’ha endarrerit i tindrà lloc els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol, en aquest horari. Us enviem tota l’energia positiva per a aquests dies i us deixem alguns consells que esperem que us resultin d’utilitat!

Els dies previs

 • Planifica el teu temps d’estudi i organitza’t amb eficàcia. Això t’ajudarà a sentir que ho tens tot més controlat i reduiràs l’ansietat.
 • Coneix a la perfecció el tipus d’examen que faràs realitzant els dels anys anteriors. A més de conèixer la tipologia de preguntes que poden sortir, practicar-los et donarà idea del temps que necessites per completar-los.
 • Cuida la teva alimentació i descansa, no et quedis sense dormir a la nit. Respectar les hores de son és molt important, com també que alternis el temps d’estudi amb altres activitats com ara l’esport que et permetin desconnectar i agafar de nou energia.
 • Dies abans, informa’t de tot allò que necessitaràs saber els dies dels exàmens, tant el lloc on els realitzaràs i com arribar-hi, els horaris, les matèries que faràs cada dia… També és important que dies abans tinguis preparada la documentació que et caldrà portar: DNI o passaport, el full de matrícula, material per escriure o d’altre tipus que necessitis (calculadora, instruments de dibuix…)
 • El dia abans de la prova deixa’t tot preparat el que et calgui per a l’endemà. Repassa a través dels resums que t’hagis preparat, procura descansar i relaxa’t! I pensa que si has anat treballant al llarg de tot el batxillerat, ja en tens molta feina feta.

Durant les proves

 • Intenta arribar amb temps suficient a l’examen, en especial el primer dia que necessites situar-te. Pensa en els contratemps que et poden sorgir en el transport, etcètera.
 • Dins l’aula d’examen recorda que has d’estar en silenci absolut i seguir les normes de comportament. Posa atenció també a les indicacions dels professors que vigilen la prova.
 • Abans de començar a respondre, concentra’t, llegeix atentament els enunciats i pren-te el teu temps per decidir quina opció t’interessa més.
 • Comença per aquelles preguntes que coneixes amb més seguretat, això t’ajudarà a guanyar confiança, i si et quedes en blanc en alguna d’elles, passa a la següent, ja la recuperaràs després!
 • Si necessites relaxar-te en algun moment, atura’t i fes alguns exercicis de respiració per controlar l’ansietat, veuràs que t’ajudaran!
 • Sigues curós amb la redacció: realitza esquemes o mapes per organitzar el teu discurs, contesta només allò que es demana i argumenta les teves respostes però sense omplir de “palla”. La presentació ha de ser clara i amb una bona cal·ligrafia i repassa sempre el vocabulari i l‘ortografia abans de lliurar cap examen.
 • Controla el temps i distribueix-lo de forma efectiva per respondre cada exercici.

Un cop acabat l’examen…

 • Surt de l’aula en silenci i intenta no comentar la prova amb els companys. Quan acabis un examen, no hi tornis a pensar en ell! Podries detectar algun error i posar-te nerviós/osa de cara al següent.
 • Si tens una altra prova després, beu aigua o menja alguna cosa mentre esperes i aprofita per escoltar música o fer alguna activitat que et relaxi. Si no tens cap altre examen, és el moment de tornar a casa i preparar els dels dies següents.
 • Una vegada hagis acabat tots els exàmens ha arribat el moment de descansar i gaudir de l’estiu! Espera els resultats amb tranquil·litat; la feina ja està feta i segur que tot l’esforç haurà valgut la pena.

Molta sort i ànims en aquesta recta final!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top