CAT | ES
Presentació del Pla de Màrqueting de Crea una empresa II

Presentació del Pla de Màrqueting de Crea una Empresa II

Els alumnes de 2n de batxillerat de l’itinerari en Empresa i Màrqueting van presentar el projecte que han portat a terme en aquest primer quadrimestre del curs sobre la creació d’un Pla de Màrqueting.

Organitzats en diferents grups, els alumnes van exposar als assistents les diferents parts del seu treball. En una primera introducció, els nostres estudiants van realitzar la definició del projecte i del pla de màrqueting, i van explicar com havia sigut l’organització per avaluacions i els lliuraments de treballs.

Un segon grup d’alumnes va fer referència al material de suport utilitzat en matèria d’economia i emprenedoria. Durant el projecte, els alumnes van poder accedir a material divers en format de vídeo, àudio o text per aprofundir en el seu aprenentatge. Anuncis com el d'”Envàs on vas” o el de Casa Tarradelles, l’últim d’ells protagonitzat pel nostre exalumne Jan Serra, entrevistes a figures com Ken Robinson o Elsa Punset, divulgadora de l’Intel·ligència emocional, o interessants videotutorials sobre la tècnica de presentació de l’Elevator pitch o els gestos clau en la comunicació no verbal de Teresa Baró són només una mostra del material de suport utilitzat en aquesta primera part del projecte.

Un altre dels equips va presentar la fase inicial de l’elaboració del Pla de Màrqueting per part dels quatre grups de classe. Així doncs, es van centrar en la identificació de l’empresa, l’anàlisi del seu entorn, la descripció i utilitat del producte, la definició dels clients potencials i de la competència, la política de comunicació, de distribució i de preus.

Per la seva banda, un últim grup va exposar la fase final d’aquesta part del projecte. Aquesta va consistir en l’elaboració d’anuncis, tant d’un producte i franquícia existent, com ara l’escuma de rínxols Pantene i Mercadona, com d’un producte nou, un depilador de celles de nom Wabe i una franquícia nova, els supermercats Totexport. També van presentar les principals dades de la campanya (logotip, eslògan, personatges, mitjans emprats i temporització…) i van concloure amb una avaluació d’aquesta, realitzant una valoració dels resultats obtinguts, així com modificacions i millores per a futures campanyes.

La presentació va ser seguida de forma telemàtica pels estudiants de primer de batxillerat del mateix itinerari, que, de ben segur, van prendre bona nota del treball que hauran de realitzar en el curs vinent.

Us felicitem a tots per la bona feina feta!

Comment

Top