Sortida fotogràfica al Pavelló Mies van der Rohe i CaixaForum - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Sortida fotogràfica al Pavelló Mies van der Rohe i CaixaForum

El passat divendres, els alumnes de 2n de Batxillerat de la matèria de Màrqueting i Comunicació Visual van realitzar una sortida a la Fundació Mies van der Rohe. En aquesta sortida, emmarcada dins dels continguts sobre Màrqueting i Publicitat que estan treballant a classe, els alumnes van realitzar una activitat pràctica sobre fotografia.

Sortida Pavelló Mies van der Rohe i caixaforum

Dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich, el Pavelló Alemany de Barcelona es va construir com a pavelló d’Alemanya per a l’Exposició Internacional de Barcelona que es va celebrar el 1929 a la muntanya de Montjuïc.

Visita fotogràfica fundació mies van der rohe i caixaforum

Construït amb vidre, acer i diferents classes de marbre, el Pavelló es va idear per allotjar la recepció oficial del rei Alfons XIII i les autoritats alemanyes. També va ser una obra simbòlica del Moviment Modern i ha inspirat diverses generacions d’arquitectes del segle XX. El 1930, un cop passada la clausura de l’Exposició, el Pavelló va ser desmuntat, però el seu reconeixement va donar peu a la seva reconstrucció el 1980, impulsada per Oriol Bohigas des de la Delegació d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona. El nou edifici es va inaugurar el 1986 en el seu emplaçament original.

Sortida fotogràfica a la fundació Mies van der rohe i caixaforum

Durant la visita, els alumnes van poder observar i fotografiar els diferents tipus de pedra (travertí romà, marbre verd dels Alps, marbre verd antic de Grècia i ònix daurat de l’Atlas) que es van utilitzar durant la reconstrucció del pavelló. Tanmateix, van poder veure una reproducció de l’escultura Alba que va fer el seu dia Georg Kolbe, artista contemporani de Mies van der Rohe. Una reproducció en bronze situada al petit estany interior que permetia al creador jugar amb els reflexos no només en l’aigua, sinó també en el marbre i en els vidres, tal com van copsar els nostres alumnes.

Sortida fotogràfica a la fundació Mies van der rohe i caixaforum

La cadira Barcelona
A més, Mies van der Rohe i Lilly Reich van dissenyar per al Pavelló una cadira feta de pell i perfil metàl·lic que van anomenar Barcelona. Amb el temps, es va convertir en una icona del disseny modern i avui dia encara es comercialitza.

Sortida fotogràfica a la fundació Mies van der rohe i caixaforum

També construïda en dates similars al Pavelló Alemany, del 1909 al 1912, i també a la falda de Montjuïc, la Fàbrica Casaramona va ser  un projecte de Josep Puig i Cadafalch, un dels arquitectes més destacats del modernisme català. El propietari, Casimir Casaramona i Puigcercós era un industrial cotoner que necessitava un nou edifici per substituir la fàbrica anterior, que s’havia cremat.

Visita fotogràfica del Pavelló Mies van der Rohe i Caixaforum

Els alumnes van poder observar i fotografiar el contrast arquitectònic d’aquests dos singulars edificis. Actual seu del centre cultural i social CaixaForum Barcelona des del 2002, és una obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Visita fotogràfica del Pavelló Mies van der Rohe i Caixaforum

Per últim, i aprofitant la seva proximitat, durant aquesta sortida els alumnes van poder pujar també al mirador de Les Arenes, situat a la Plaça d’Espanya. Amb una cúpula que s’alça a 27 metres d’alçada, aquest singular edifici havia sigut, des de 1900, un plaça de toros i, avui, des del 2011, aplega un centre comercial. Des de la seva terrassa, els alumnes van poder fer fotos i gaudir d’unes vistes espectaculars de la ciutat de Barcelona.

Sortida Mies van der Rohe i Caixaforum

Sortida Mies van der Rohe i Caixaforum

 

                                    Fotografies: Dani Jané

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top