Taller d’economia experimental

Taller d'economia experimental

Ahir dimecres l’aula dels alumnes d’Empresa i Màrqueting de 1r de batxillerat es va convertir en un laboratori econòmic de la mà de l’Oriol, de l’Institut Ostrom. Amb ell, els alumnes van realitzar un taller d’economia experimental per analitzar problemàtiques socials complexes des d’una perspectiva econòmica.

En aquest taller pràctic, els alumnes van poder sentir-se economistes, tot experimentant i debatent sobre aquesta disciplina. A més, van posar en pràctica alguns dels conceptes econòmics ja treballats a classe. La connexió d’aquests elements amb els aspectes de la vida quotidiana va ser el secret per despertar el seu interès. Tanmateix, durant la sessió, els alumnes van participar en jocs i van poder donar resposta a algunes de les seves inquietuds econòmica.

Com funcionen els mercats, el sistema de preus i el comerç van ser algunes de les temàtiques tractades en aquest taller d’economia experimental. Aquest, tenia com a objectiu estimular la reflexió i el pensament crític al voltant de qüestions econòmiques i la seva implicació en la societat.

L’activitat s’emmarca dins el programa de la matèria Crea una empresa I i pretén ajudar els alumnes en l’elaboració del seu projecte de curs, que consisteix en l’elaboració d’un pla d’empresa sobre una idea de negoci. Dins d’aquest pla, els estudiants podran fer una aplicació pràctica dels continguts teòrics treballats a les matèries d’Economia de l’empresa I i Economia I.

Moltes gràcies, Oriol, per compartir aquest temps amb nosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *