TDAH i Dislexia - Blog | Granés BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

TDAH i dislexia

TDAH i Dislexia – Com molt bé diu el refrany “som el que fem” per tant una persona és com és, per totes les vivències que ha sofert. Tots i cadascú de nosaltres sabem que tenim defectes i que els intentem amagar de varies maneres. També pot ser que ens haguem encarat al problema i l’haguem resolt; però aquest procés ens convertirà en el que som ara.

Actualment el TDAH és un trastorn reconegut per la societat, a l’igual que la dislèxia. Però a l’escola realment creieu que està preparada per conviure amb aquesta gent? Com els afecta en la seva manera de ser?

Primer cal començar dient que tots hem passat per una mala època i que per el simple fet de ser humans ens equivoquem. Però que passa quan una persona es mostra tal i com és, i l’efecte que provoca és rebuig? Com reaccionaria qualsevol de nosaltres és inhibint-se i mostrant-se d’una altra forma per ser acceptat, o sinó el que en diríem és una persona tímida. Però en tots dos casos tenen por al rebuig.

Totes aquestes persones admiren a les que són més fortes, que tot i que els jutgin es saben defensar, saben expressar-se i mostrar-se com a líders. Però justament per aquesta raó aquests són els que més han patit, però de diferent manera. Ja que ells tenen els recursos verbals i de comprensió per enfrontar-se al problema. Aquest procés les persones amb TDAH i dislèxia ja és mes complexa que el duguin a terme, ja que els seus recursos lingüístics solen ser erronis, per tan els seus arguments perdran validesa. És a dir, que aquest conjunt de gent estaran acostumats a la frustració del fracàs, on l’esforç és la tècnica per tot; i si tenen un bon ambient la seva forma de evolucionar serà molt diferent.

Amb aquest text vull fer veure que tot i que el nostre dia a dia ens anem formant, no podem anar jutjant a la gent per la seva aparença o per el fet de que sigui tímid o extravertit. Ja que tenim la costum d’expressar o obrir-nos a altre gent quan veiem que ens entén, per això a poc a poc t’has d’anar posant a la pell dels altres i d’aquesta manera milloraràs com a persona fent-te a tu més forta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top