CAT | ES

Treballs de Recerca 2020-21

Aquests darrers dies, els alumnes de segon de Granés Batxillerat han fet les exposicions orals dels seus treballs de recerca. Es tracta d’una matèria obligatòria dins del currículum de batxillerat i que a la nostra escola els alumnes comencen a preparar a primer curs.

GRAN VARIETAT DE TEMES

Aquest treball permet als alumnes assolir la competència en recerca i aprofundir en algun tema del seu interès. Des de la construcció d’un patinet elèctric o un aquari automatitzat a la creació d’una botiga virtual, l’estudi de la revolució digital en el periodisme, la comunicació no verbal, l’equinoteràpia en el tractament del trastorn de l’espectre autista, el càncer de mama o el microracisme en la societat, els temes dels treballs de recerca dels nostres alumnes han sigut d’allò més variats. Altres investigacions de l’àmbit de les arts s’han centrat, per exemple, en l’estudi de Vincent Van Gogh i la música, la Semiòtica artística, o el masclisme dins la música, oferint una resposta feminista a través del reaggeton. Alguns dels nostres alumnes del batxillerat en Ciències i Tecnològic també s’han atrevit a crear nous projectes com ara el desenvolupament d’un videojoc basat en l‘escape room, o d’un altre sobre la fibrosi quística, o la creació d’un assistent de veu com a ajuda en la gestió de crisis en anestesiologia i el pacient crític. Al seu treball de recerca, altres alumnes han optat per donar resposta a les següents preguntes: Realment pot existir estrès posttraumàtic a causa de la pandèmia Covid-19?, L’escola bressol afecta en el desenvolupament de l’infant?, o bé, Quin és el procés d’un trasplantament d’un donat viu?, entre altres interrogants.

Durant el procés d’elaboració d’aquest treball, cada alumne ha comptat amb un tutor, que l’ha ajudat en el seu seguiment i orientació. Després d’aquest acurat seguiment, els treballs han estat avaluats davant d’un tribunal de professors.

Aquí trobareu un recull d’imatges d’alguns dels treballs de recerca que hem pogut veure aquests dies.

Comment

Top