CAT | ES
Visita Escola Massana

Visita a l’ Escola Massana, Centre d’Art i Disseny

Ahir, els nostres alumnes de Disseny de Producte, Interiorisme i Moda van realitzar la visita al tercer dels quatre edificis proposats a estudi dins d’aquesta matèria aquest any: l’Escola Massana, Centre d’Art i Disseny.
L’escola és obra de l’arquitecta Carme Pinós, qui ha dissenyat també altres edificis singulars com ara l’Auditori i Centre Cultural Caixaforum a Saragossa, l’edifici de la delegació de la Generalitat de CatalunyaTortosa,  o l’estació de metro “Zona universitària”  de la línia 9 de Barcelona.
Durant la visita guiada, els alumnes van comptar amb les explicacions de Pep DardanyàResponsable d’Acció Cultural de l’escola Massana. Els nostres estudiants van poder veure els espais on es desenvolupen els tallers, principalment situats en el volum que dóna enfront de la plaça de la Gardunya, així com els aularis (volum posterior, vinculat amb els edificis confrontants del barri). Les escales que relacionen aquests espais són una de les imatges icòniques de l’edifici.
Visita a l'Escola Massana
Visita Escola Massana
La intervenció arquitectònica i urbanística de Carme Pinós dignifica i remodela aquesta plaça situada en el barri del Raval. A l’Escola Massana, es suma també el disseny de  la façana posterior del Mercat de la Boqueria i l’edificació d’un conjunt d’habitatges (uns de privats i altres de protecció pública).
Visita Escola Massana
També va resultar molt interessant veure de prop el material que conforma la pell de l’edifici. I és que la façana està formada per petites peces ceràmiques que, un cop alineades, ajuden a definir-la, marcant uns ritmes compositius verticals i horitzontalsToni Cumella (Ceràmica Cumella), persona molt vinculada de sempre a l’Escola Massana, és l’artífex d’aquesta obra ceràmica. 
Visita Escola Massana
Visita Escola Massana
                                            Fotografies: Dani Jané

Comment

Top