Visita a la Casa Bloc de Barcelona - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Visita a la Casa Bloc de Barcelona

Els alumnes de la matèria optativa Disseny de producte, interiorisme i moda van fer una visita a la Casa Bloc de Barcelona.

La Casa Bloc, ubicada al districte de Sant Andreu, és un edifici d’habitatges construït entre 1932 i 1936 pels arquitectes Josep Lluís Sert, Josep Torres Clavé i Joan Baptista Subirana, tots ells integrants del GATEPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Espanyols per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània).

Durant aquells anys, els anys 30, aquells arquitectes van voler millorar la vida de la classe obrera i amb aquest objectiu van construir la Casa Bloc, un espai amb llum, aire i horitzó, pel fet de no haver-hi cap esglaó que separés la terrassa de la resta del pis.

Al llarg de la visita guiada a l’edifici, els alumnes van poder veure les diferents estances i veure també fotografies de l’època d’aquests cinc blocs de cases en forma de S, un concepte innovador que seguia els preceptes del moviment racionalista. 
Les obres, iniciades durant la Segona República, es van prolongar fins a l’any 1936, quan l’esclat de la Guerra Civil Espanyola va detenir la construcció. Després de la Guerra Civil, la Diputació de Barcelona va assumir la titularitat i el règim franquista va ser qui va acabar les obres.

Aquests pisos de la Casa Bloc, més de dos-cents pisos, van acollir treballadors i persones desfavorides i sense recursos, en un espai reduït en metres quadrats però on es podia gaudir d’unes mínimes condicions de vida. La Casa Bloc no tenia res a veure amb els edificis de caràcter social que fins llavors s’havien construït a Barcelona, i, a més, el concepte de galeries-corredors tenia una clara intenció social, que volia afavorir la relació amb els veïns.

Avui dia, s’ha recuperat un dels habitatges per tal de recuperar l’aspecte original. El pis que els alumnes van poder visitar estava dividit en les dues plantes d’un dúplex. A la primera, hi havia un lavabo i una petita cuina, a més d’una sala amb un balconet. A la planta de dalt, hi havia dues habitacions.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top