CAT | ES
Visita a EBM El Fil

Visita a l’escola bressol municipal El Fil

El passat divendres, els alumnes de la matèria Disseny de Producte, Interiorisme i Moda van fer realitzar la quarta i darrera visita dels edificis proposats per a estudi en aquesta matèria.

En aquesta ocasió, van conèixer l’Escola Bressol Municipal El Fil, dels arquitectes Enric Batlle i Joan Roig. Durant la visita guiada van comptar amb les explicacions de Navi Farrera Ginesta,directora de l’escola i responsable de les Escoles Bressol del Districte Sants-Montjuïc al Consell Escolar.

Navi Farrera, directora de l’EBM El Fil

Els nostres alumnes van poder conèixer els diferents espais de l’edifici, així com les activitats que es fan cada dia amb els nens i nenes de l’escola. En aquest edifici es mostra de forma clara com el disseny arquitectònic es posa al servei de l’ús quotidià, tenint en compte la mida dels objectes en relació als seus petits usuaris. En aquest sentit, destaquen doncs els tancaments i acabats que permeten garantir en tot moment la seguretat d’aquests infants.

Així, per exemple, a les portes de les aules  conviuen vidres d’aules i manetes d’obertura que se situen a mida dels adults, però també d’altres vidres a l’alçada dels nens i adaptacions de seguretat a la part inferiors de les portes, com es mostra a la fotografia de sota.

L’interès de la visita, en relació a la matèria que estudien els nostres alumnes, també se centrava en la contundent volumetria de l’edifici. En aquest destaca l’ús dels materials amb una estructura de formigó i tancaments de xapa perforada metàl·lica. Aquests materials ajuden a l’edifici a posicionar-se en un solar que, d’inici, comptava amb importants condicionants urbanístics.

D’altra banda, el color, calidesa i l’amplitud dels espais interiors de l’edifici són difícilment imaginables des de l’exterior.

Per últim, els “jocs visuals” dels tancaments de xapa perforada mantenen l‘opacitat de l’exterior cap a l’interior. I a la inversa, els tres trams de xapa ofereixen diversos matisos d’una evident transparència entre l’interior i l’exterior. 

A partir dels plànols facilitats, els alumnes hauran d’elaborar unes fitxes completes d’aquest i de la resta d’edificis visitats. Aquestes fitxes  donaran peu a la realització de les maquetes i la posterior exposició i publicació dels treballs realitzats, en el marc de la Setmana de l’Arquitectura 2019.

Fotografies: Dani Jané

Comment

Top