Visita al CAP II Cerdanyola-Ripollet - Batxillerat Granés - Escola especialitzada en BatxilleratBatxillerat Granés – Escola especialitzada en Batxillerat

Visita al CAP II Cerdanyola-Ripollet

Ahir els alumnes de la matèria de Disseny de Producte, Interiorisme i Moda van realitzar la visita al primer dels quatre edificis proposats a estudi d’aquest any: el CAP II Cerdanyola-Ripollet (1982-1985), de l’arquitecte Josep Llinàs.
Visita CAP II Cerdayola
En una tarda plujosa, els alumnes van fer la visita tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici, podent observar un dels punts principals: el joc volumètric i l’apropament gradual del CAP al teixit urbà i a les xarxes de mobilitat viària que l’envolten.
En aquesta visita concertada vam comptar amb l’acompanyament i les explicacions de Salvatore Perleche CociArquitecte responsable d’Infraestructures i Serveis tècnics del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Carme Porcel CaroResponsable de Comunicació i Direcció d’Atenció Primària – Gerència Territorial Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut.
Visita CAP II Cerdanyola
Durant la visita, els alumnes van poder fer una visita completa a cadascuna de les plantes i identificar els diversos serveis de què disposa l’edifici. Al mateix temps, van poder accedir a alguna de les consultes del centre d’assistència primària.
visita CAP II Cerdanyola_Ripollet
Al llarg del recorregut vertical per l’edifici, també van veure com,  tot i mantenir una forta component longitudinal, l’ample edificat anava augmentant gradualment a mesura que s’anava baixant des de la planta superior a la inferior (planta semisoterrani), permetent diverses  tipologies de sales de consulta i de serveis.
Visita CAP II Cerdanyola
També va resultar interessant veure el paper que juga l’aparcament públic, situat en dues plantes, que ajuda a articular i integrar l’edifici amb l’entornI, per últim, els alumnes van poder comparar el diferent tractament de les dues façanes principals, i dels elements que les componen, ja que el seu ús i la demanda funcional també és diferent.
Visita CAP II Cerdanyola
                                   Fotografies: Dani Jané

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top