Skip to content

Els alumnes de 1r creen una empresa

  • Altres

Els alumnes de l’itinerari d’Empresa i Màrqueting de 1r de batxillerat van presentar la setmana passada els seus plans de negoci elaborats a partir de les idees de negoci que van decidir a l’inici del curs i dins del marc de la matèria “Crea una empresa”.

Organitzats per grups i guiats pels professors han pogut treballar la idea, l’estudi del mercat i de la competència, elaborar l’anàlisi DAFO, decidir sobre els recursos necessaris i, fins i tot, el pla de màrqueting.

Un treball molt complet gràcies al qual els alumnes coneixen tot el procés de creació d’una empresa, les dificultats que comporta la presa de decisions de cada fase així com de fer-lo viable.

Aquest any podem destacar que totes les propostes han tingut molt en compte la sostenibilitat mediambiental tant en les matèries primeres com en els processos.

A continuació us farem un petit resum dels treballs presentats i, qui sap, potser algun d’ells el veurem funcionant en els pròxims anys. Què res us aturi!

FOR YOU

 

Amb un logo minimalista i modern i un eslògan directe “4 Cultures, 4 Experiències”, la Laia, el Joan, la Clàudia i el Biel ens presenten un restaurant amb quatre tipus de cuina de diferents països del món: italiana, japonesa, espanyola i àrab. Amb aquesta idea pretenen cobrir la necessitat dels grups d’amics o famílies amb gustos diferents que podran escollir un restaurant que els agradi a la majoria. Han trobat que no tenen cap competència directa i iniciaran la seva activitat només als sopars per tal de reduir les despeses de personal. Hi aniríeu?

WOKONGO

 

La Júlia, la Marta i l’Èric volen muntar des de zero una empresa de reformes completament sostenible per reduir la contaminació i l’explotació de recursos naturals que, el sector de la construcció, genera en el nostre planeta. Amb poca competència al mercat, un servei especialitzat en la reforma de cases i pisos, un tracte al client proper i personalitzat i uns materials i processos 100% sostenibles, aquest negoci arrencaria amb un objectiu inicial de dues reformes per tal de cobrir els costos inicials. Heu de fer alguna reforma?

GREEN TOWN

 

Continuant amb l’interès dels alumnes de crear empreses sostenibles, l’Anna, l’Elna i l’Ana ens van presentar un negoci destinat a la construcció d’una àrea residencial tancada i creada amb impressora 3D i materials responsables amb el medi ambient. Només els residents tindrien accés i comptaria amb totes les infraestructures i serveis necessaris (botigues, supermercats, farmàcies…). Un lloc tranquil i segur amb zones verdes i equipades amb càmeres de seguretat i vigilància. Voldríeu viure a Green Town?

KRYPTO

 

La Clara, la Mònica, el Jordi i el Joan ens presenten un Exchange de criptomonedes i tecnologies relacionades amb blockchain, amb un propòsit clar: fer que les criptomònades siguin accessibles per tothom. Una app i una web on tothom podria accedir que funcionaria com a banc on guardar les monedes virtuals, els NFT, comprar i vendre els tokens i seguir les últimes notícies. Es tracta d’una idea pionera i que pretén ser referent en el nostre mercat. Pel que ens expliquen la inversió inicial no seria molt gran, no es necessiten molts recursos i a més el seu públic objectiu és molt ample. I vosaltres, estaríeu interessats en entrar al món de les criptomonedes?

FLASHDISCO

 

L’Oriol, la Carla, el Jan i la Júlia han detectat certa escassesa d’oci nocturn a la ciutat de Barcelona i volen obrir una discoteca amb bar-restaurant destinada a atraure un públic d’entre 18 i 30 anys. Amb un local al barri del Poblenou, una inversió inicial de 100.000 euros i un restaurant dins les instal·lacions com a valor diferencial respecte de la competència, aquest equip de futurs emprenedors volen revolucionar el món de la nit. Anem a prendre alguna cosa?

VAN CHANDLER (Barcelona)

 

Pol, Viktor i Joan ens presenten la seva marca de roba d’alta gamma, creada a Barcelona i amb la idea de fer luxe sostenible. Qualitat, exclusivitat, sostenibilitat a preu assequible dintre del món de l’alta gamma. La venda seria, principalment, en línia i la inversió inicial estimada de tan sols 5.000 euros. Els tres socis estan disposats a fer realitat aquest projecte. Endavant, nois!

LOWK

 

La idea de negoci de l’Ana, la Clara, La Malka i el Marko, és una empresa per vendre aliments que a tots ens agraden, però que hi ha persones que, per les seves característiques calòriques, no consumeixen habitualment. L’objectiu és produir menjars basats en la dieta keto amb el mateix gust i menys calories, amb uns preus d’entre 2 i 18 € per plat i vendre’l directament al consumidor a través de dos supermercats de proximitat i ecològics. Tot tenint en compte la responsabilitat social corporativa i buscant ajusts per la inversió inicial. Què us ve de gust?

Enhorabona per totes les propostes!! Aquí us deixem un recull d’imatges del dia de la presentació.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 Batxillerat Granés

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentació de videojocs de 1r