Taller Micràrium de Cosmocaixa

Micrarium

El nou espai permanent Micràrium de Cosmocaixa va acollir la setmana passada als nostres alumnes de 1r de batxillerat de Ciències de la Salut on van tenir l’oportunitat d’explorar el món microscòpic a través de l’experimentació.

Durant aquesta avaluació els alumnes han estat treballant a la matèria de Biologia I les mesures de la cèl·lula i la microscòpia. Amb l’objectiu de poder contextualitzar de forma pràctica aquests continguts i amb l’acompanyament dels monitors de l’activitat, els alumnes van poder explorar el món macro, micro i nano en diferents sales equipades amb microscopis òptics, virtuals i lupes.

A la sala Kósmos van poder observar Artemia viva, tan mascles com femelles i van poder veure en detall la seva pell i parts del cos (ungles, ulls, gotes de suor dels dits de les mans….).

A la sala Univers van veure minerals i roques, analitzant sota la lupa un procés de cristal·lització.

I, per últim, a la sala Fronteres, van poder veure fibres vegetals com el lli o el cotó i, d’altra banda, fibres sintètiques com el polièster.

Un cop finalitzat el taller tot el grup va aprofitar per donar una volta pel Museu i en especial l’exposició del Sistema Nerviós que inclou documents de Santiago Ramón i Cajal així com altres materials molt interessants per a la matèria de Biomedicina en la qual estan treballant l’ELA (Esclerosi lateral amiotròfica).

Sobre aquest projecte us informarem pròximament. No deixeu de seguir les novetats de Granés al nostre Blog i xarxes socials!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020 Batxillerat Granés