Omet al contingut

Batxillerat Arts Escèniques

Batxillerat en Arts Escèniques:
El món és el teu escenari

El millor batxillerat d’arts escèniques, música i dansa, al centre de Barcelona

Amb l’experiència del Tricicle i Dagoll Dagom, l’alumne tindrà accés al departament de càsting d’Eòlia, rebent així totes les convocatòries d’audicions en les que compleixi el perfil buscat

Sumem esforços amb Eòlia

Sumem esforços amb Eòlia_

El batxillerat d’arts escèniques que impartim vol ser una garantia d’èxit per als nostres alumnes. Granés i Eòlia sumem esforços amb l’objectiu d’aconseguir una millor i específica preparació d’aquells alumnes que desitgin encaminar el seu futur cap al món de les arts escèniques i potenciar les seves competències en comunicació i expressió.

El nostre mètode_

Les assignatures són de 2 hores per sessió, permetent així aprofundir en el treball pràctic de la matèria. Els continguts de les matèries es relacionen entre sí, per oferir a l’alumne una formació completa i àmplia.

Classes i Aula oberta_

Al final de cada quadrimestre, els alumnes fan una classe oberta al públic per a poder posar en pràctica tots els coneixements adquirits.

Preparació de les proves d’accés al Grau Superior

El segon curs es guiarà l’alumne per a poder superar les proves d’accés al Grau Superior d’Art Dramàtic d’Eòlia, tant a nivell de continguts teòrics com pràctics.

Pla d’estudis

Fins a quin punt cos i ment són el mateix? La fisicalitat i la improvisació seran el punt de partida per prendre consciència del cos, de les seves possibilitats i dels seus límits. Les qualitats de moviment ens donaran diferents eines per crear partitures coreogràfiques, portades a escena mitjançant solos, duets o en grup. El cos treballat com a eina interpretativa, com a mitjà de comunicació que conjuntament amb la música i el gest arriba al fons de les emocions més humanes. Un treball on l’alumne és intèrpret i creador.

Ampliació de la matèria Anatomia Aplicada on es treballarà tot el material necessari per la posada en escena d’Arts Escèniques com la creació del personatge, l’espai escènic, la dicció i la projecció vocal, coreografies, textos, etc.

Es farà un recorregut per la història del teatre universal a través de les obres i autors més importants, relacionant-ho amb la història de l’art plàstic i les seves representacions pictòriques i escultòriques. Una assignatura teòrica i pràctica amb un fort contacte amb el món artistic actual de la ciutat de Barcelona. Classes pràctiques amb altres professionals del sector i sortides al teatre, museus, exposicions i conferències.

Durant el curs es treballen dos tipus de textos diferents. Durant la primera meitat del curs un text d’un autor teatral per fer-ne una representació al final del període, on es treballarà l’autor, l’època, l’estil i un treball acurat del text i el conseqüent treball de veu, cos emoció i treball de personatge.
A la segona part del curs ens endinsarem en el teatre musical per fer el muntatge d’una peça de teatre musical per treballar el cant, el ball i la interpretació.

Partim del fet que la comunicació actoral és la suma de tres elements fonamentals: el text com a base escrita a ser comunicada, el cos de l’actor com a element transmissor i l’organicitat de l’actor com a element emocional. És a dir, és la barreja explosiva entre sons, paraules i frases emeses des d’un cos, a través de la veu i l’articulació, que des de la connexió amb l’emoció fa possible l’art de la interpretació. Aquests seran els elements sobre els quals treballarem per tal que els alumnes descobreixin l’ampli instrument que és la seva pròpia veu.

Aquesta assignatura neix amb la missió de descobrir a l’alumne les bases de la interpretació teatral. Descobrir què significa el joc teatral mitjançant dinàmiques de grup on descobrirem què vol dir treballar amb les emocions, treballar la confiança, treballar a partir de l’altre. Com es construeix un personatge, quines eines puc fer servir per connectar la nostra energia amb les nostres emocions. El curs es dividirà en dos parts diferenciades, un primer quadrimestre on es treballarà monòleg clàssic i escenes de teatre contemporani al segon quadrimestre, en els dos casos es presentarà el treball dels alumnes davant públic.

L’assignatura s’acosta al fet musical no només des d’una òptica crítica sino també vivencial, a través de l’audició i del moviment. S’assoliran els coneixements a través de quatre grans blocs de treball: l’apropament al llenguatge específic i als elements analítics per poder entrar en l’anàlisi des de diversos punts de vista així com les finalitats dramàtiques de la composició musical, la creació de composicions, la contextualització i el moviment creatiu aplicat a la música.

Quina és la diferència entre veure i mirar? Saps llegir i captar tot el que composa una imatge fotogràfica? Un còmic? Una pel·lícula? Saps utilitzar totes les funcions d’una càmera? Aquí aprendràs a reconèixer i a analitzar els aspectes estètics, expressius i tècnics dels productes audiovisuals, per poder-los utilitzar a l’hora de realitzar projectes de diferent naturalesa i suport, com ara, fotografies, espots publicitaris, animacions, realitzacions multimèdia, etc.

En aquesta assignatura desenvoluparem la musicalitat a traves del cant en grup. Integrant la veu amb el cos i la nostra emoció trobarem els espais expressius que ens dona la música, entrenant l’oïda harmònica, el sentit del ritme i coneixent les nostres capacitats vocals.

El professorat

David Marín

David Marín

Coordinador Arts Escèniques

Actor, ballarí i coreògraf. Llicenciat en Teatre físic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Durant anys forma part de vàries companyies com Pasodos Dance Company i Puntiapart Dansteatre com actor i ballarí.

Mireia Gubianas

Mireia Gubianas

Actriu i docent

Llicenciada en Filologia Catalana per la UAB. Diplomada en Capacitació Pedagògica. Titulada per l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia. Graduada pel Conservatori Superior de Música de Sabadell.

Irene Hernández

Irene Hernández

Actriu i docent

Formada a l’escola Nancy Tuñon i a l’escola Eòlia en l’especialitat de Teatre musical. Classes de cant amb Anna Valldeneu, Maria Salas i Carme Cuesta. Titulada en Estil Voice Training System amb Maureen Scott.

Sebastià Bover

Sebastià Bover

Music i Docent

Titulat Superior en Piano (mestratge d’Assumpta Coma), i professional en llenguatge musical i acompanyament pel conservatori de Badalona. Stages amb pianistes com Eulàlia Solé, Guennadi Dzubenko o Leonid Sintsev.

Toni Vives

Toni Vives

Actor i docent

Llicenciat per l’Institut del Teatre de Barcelona en Art dramàtic i Màster de Direcció de cinema i televisió per la Ramon Llull. Combina la professió d’actor, amb la direcció, l’escriptura i la pedagogia teatral i audiovisual.

Potenciaràs l’expressió_

I podràs accedir a estudis superiors relacionats amb les Arts Escèniques, la Dansa i la Música, l’Art Dramàtic en totes i cada una de les seves vessants: formació d’actors, direcció d’escena, escriptura dramàtica, guió de televisió…

També tindràs l’opció de contemplar altres camins com el de la comunicació, la publicitat, la pedagogia o el món multimèdia.

Per què amb nosaltres?

  • Comptem amb un equip de professors que són, alhora professionals en actiu.
  • Eòlia és l’únic centre privat a Catalunya que està autoritzat a impartir estudis superiors d’Art Dramàtic. Porta d’accés als Estudis Superiors d’Art Dramàtic, amb titulació oficial o reconeguda.
  • Connectem l’alumnat amb el món professional.
  • Oferim una metodologia d’estudi que ha ajudat a milers d’estudiants a superar el batxillerat amb èxit: 7 avaluacions, tutories i atenció personalitzada

EL NOSTRE BLOG_

Enganxa’t!

Aula Oberta de Romeu i Julieta

Aquí us deixem algunes imatges de l’última Aula Oberta de 1r de batxillerat d’Arts Escèniques d’aquest curs. Amb la representació d’una adaptació moderna de Romeu&Julieta, els 3 grups van fer un treball impecable. Un guió fresc i dinàmic, ple de reptes interpretatius per les alumnes, combinant prosa i vers, castellà i català, cant i coreografia… Llegiu més »Aula Oberta de Romeu i Julieta

Estrenem HAIR al Teatre Eòlia

Els passats dies 18 i 19 d’abril els alumnes de segon de batxillerat escènic van oferir tres funcions del musical Hair a l’escenari del Teatre Eòlia. L’adaptació d’aquest reconegut musical ha estat dirigida pels professors de Granés Batxillerat i el Centre Superior d’Art Dramàtic Eòlia, Irene Hernández, Mireia Gubianas i David Marín i ha donat als alumnes l’oportunitat de mostrar al… Llegiu més »Estrenem HAIR al Teatre Eòlia

Granés presenta HAIR

Esteu preparats? Els dies 18 i 19 d’abril els alumnes de 2n d’Arts Escèniques estrenaran l’obra HAIR al Teatre Eòlia. Una musical sobre la cultura hippie dels anys ’60 als Estats Units que parla de temes com l’amor, la pau, la llibertat sexual o les drogues, originalment escrita per James Rado i Gerome Ragni, que… Llegiu més »Granés presenta HAIR

Tenim altres opcions per a tu_

Necessites més informació?_

Utilitza aquest formulari si vols informació addicional del nostre centre o per sol·licitar una visita i conèixer-nos.

També pots trucar-nos al nostre telèfon de contacte: 93 215 54 41

T’esperem!

    3 comentaris a ;ldquo;Batxillerat Arts Escèniques;rdquo;

    1. Retroping: Eòlia, nou teatre

    2. Retroping: Història del teatre en acció!

    3. Retroping: Sortida doble: Arts Santa Mònica i El Ingenio

    Els comentaris estan tancats.

    Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Engeguem el curs 2023-2024