Dos antics alumnes de Granés a la minisèrie Cucut de Tv3

El Marc Soler i el Lluís Febrer, exalumnes de l’itinerari d’Arts Escèniques ens parlen de la seva experiència professional com a actors de la minisèrie Cucut, que es va estrenar ahir a les 22h a Tv3.

Un thriller rural de 5 capítols de 45 minuts, que proposa una “road movie” per més de 12 pobles catalans, seguint la fugida de dos adolescents: la Sara (Maria Morera) i el Pep (Biel Rossell).

Hem volgut parlar amb el Lluís i el Marc, perquè ens expliquin la seva experiència i conèixer de primera mà les seves sensacions davant un paper molt important en les seves carreres i que els ha permès mostrar tot el seu talent.

Quan els hem preguntat per què pensen que els alumnes de l’itinerari d’Arts Escèniques i els joves en general haurien de veure aquesta sèrie, el Lluís ho ha tingut molt clar: “És una aposta arriscada i de molta qualitat. És una sèrie juvenil, però alhora molt adulta. Reflecteix molt bé la transició al món adult, molts cops corromput i podrit. I planteja problemes que tenim sovint els joves: Suïcidi, drogues, descobriment sexual i assetjament.”

El Marc, per la seva part, ens diu que: “És important veure aquesta sèrie perquè el jovent ha de consumir cultura, som el futur. I, d’altra banda, perquè els protagonistes són dos adolescents amb els quals es poden sentir inspirats i identificats”

El personatge del Lluís és el Cristian, fill de l’Antoni Vidal, alcalde de Trinquet (el poble de la Sara). Està enamorat de la Sara i necessita descobrir la veritat de per què ha marxat i així poder tornar a veure-la. El Lluís ho analitza molt bé i ens explica que: “No deixa de ser una víctima més. Vaig aprendre molt treballant-lo, ja que de primeres, per la seva classe social i la seva actitud amb la resta del poble, no cau molt bé. Entendre la humanitat d’un personatge amb el qual no t’hi portaries bé sempre és una feina molt interessant. D’altra banda, treballar amb un equip de coach com la Laura Jou o el Gerard Oms ha sigut un viatge increïble.”

El Marc també agraeix molt tot el suport que la Laura Jou, el Fernando Trullols i el Gerard Oms li van donar durant el rodatge i que el va servir per vèncer la por i confiar en sí mateix. El seu personatge és l’Adrià, un cantant de les primeres bandes de rock català dels vuitanta juntament amb el David (Adri de Nuñez) i el Toni (Guim Puig) amb els que ha gaudit molt d’aquest viatge: “des del punt de vista interpretatiu m’ha encantat l’experiència. Mai havia interpretat un personatge així, amb molta llum, molt empàtic, simpàtic, amb seguretat i carisma. Amb ell he pogut experimentar, improvisar i aprendre. L’Adrià s’enamora de la Sara i jo em vaig enamorar amb ell i d’ell com a personatge.”

Pel Lluís, és el seu primer personatge estable i amb recorregut en una producció d’aquest tipus: “A part de l’aprenentatge com a actor penso que és una bona oportunitat per demostrar professionalitat en la feina i que d’alguna manera puguin confiar més en mi i la meva feina per altres projectes i/o personatges.”

El Marc ens diu que d’aquest personatge ha tret: “aprenentatge, ‘tablas’ i més ganes de fer papers diferents, iguals i el que vingui!”, i per altra banda, el que li ha resultat més difícil i alhora més engrescador: “tenir l’oportunitat d’interpretar un músic perquè jo no ho soc, sumat a la interpretació, l’escolta de grup i la química de la banda (que no ens coneixíem prèviament), en definitiva, treballar amb tots aquests elements que estaven en joc i que s’havien de mimar perquè cadascun d’ells era important.”

El Lluís valora molt positivament l’experiència, i sobre tot el suport i aprenentatge dels seus companys i companyes: “Repetiria sense cap dubte l’experiència, penso que he tingut la sort de treballar en aquest projecte on es tenia molt en compte el treball actoral i que tot el repartiment està espectacular. Hi ha grans actors i actrius, amb molta experiència, com el Jordi Figueres, Marc Martínez, Alba Florejacs, Isaac Alcaide… Treballar amb ells és una classe magistral constant.”

Per acabar, el Marc ens ha volgut deixat un missatge molt especial que, ben segur, arribarà als nostres alumnes d’Arts Escèniques: “Amb aquesta carrera professional he après que la confiança ho és tot. Si tu confies en allò que fas, si ho dones tot a fons, arribarà segur a bon port. Confia, confia sempre en tu!”

Us animem a tots i totes a veure la gran feina que han fet. I agraïm al Lluís i al Marc que ens hagin dedicat una estona. Nois, seguiu així, estem molt orgullosos de vosaltres!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.