Skip to content

Gerard de la Rosa: un treball de recerca d’alçada

Batxillerat, Granés Batxillerat, TR, Treball de recerca, drone,

Aquesta és la història d’un somni fet realitat. El Gerard de la Rosa Loppacher va finalitzar amb èxit el batxillerat tecnològic a la Granés l’any passat. El seu treball de recerca, que consistia en la construcció d’un drone, va deixar amb la boca oberta a professors i companys. The drone of the waves, – que era el nom del seu treball- va rebre una qualificació excepcional i el va obrir les portes a un món laboral en plena efervescència.

Treball de Recerca, Batxillerat, Granés Batxillerat, drone, TR

El somni del Gerard era també poder entrar a estudiar Enginyeria industrial a la UPC de Terrassa, i ho va aconseguir! Fa uns dies, ens va fer un forat en la seva agenda per venir a visitar-nos amb una de les seves creacions i explicar-nos com de bé li està anant la seva nova vida universitària.

Batxillerat, Granés Batxillerat, TR, Treball de Recerca

Però, com va sorgir la idea del TR? Com va ser que va acabar construint un drone? El Gerard ens explica que un amic seu li va donar la idea. El Gerard és un apassionat del surf i l’objectiu era poder crear un aparell per gravar els seus amics mentre practicaven aquest esport.

Granés Batxillerat, Treball de recerca, TR, Batxillerat, Barcelona, Gerard de la Rosa

El Gerard no tenia cap coneixement previ sobre tecnologia ni formació en informàtica. Es passava hores a Internet buscant tota la informació, comprava les peces ell mateix en una botiga de venda de material d’helicòpters i passava llargues estones fent proves i construint en una habitació de casa seva que ben aviat es va convertir en el seu propi taller. Un amic seu el va ajudar a crear les seves peces en 3D, i la presentació del seu treball en InDesign li va donar al mateix un caràcter molt professional. A més, l’ajuda del seu tutor a l’escola, Gabriel Chacón, va ser segons el Gerard fonamental.

Batxillerat, Granés Batxillerat, Barcelona, TR, Treball de recerca, Gerard de la Rosa

Aquest intens treball li va fer plantejar la idea de crear la seva pròpia empresa, un projecte que ara s’ha convertit en realitat amb Drone Barcelona, que ofereix serveis aeris i tècnics a diferents empreses, com per exemple del sector de la publicitat i el cinema. Tots els drons de què disposen són creació seva i alguns es poden enlairar fins als 3.000 metres d’alçada.

TR, Treball de Recerca, Batxillerat, Granés Batxillerat

Però els èxits del Gerard no acaben aquí. El seu treball ha resultat guanyador als Premis de Recerca Jove que convoca anualment el Govern de la Generalitat de Catalunya. Enhorabona! Segur que el teu treball inspirarà a molts estudiants aquest curs.

Moltes gràcies per venir a visitar-nos! 

 

 

3 thoughts on “Gerard de la Rosa: un treball de recerca d’alçada”

  1. Quin plaer trobar històries d’alumnes que aconsegueixin assolir els seus somins… Perfils d’aquest tipus són els que necessita el nostre país per sortir endevant!

  2. Va ser un autèntic plaer tutorar el treball de recerca de’n Gerard! Una mostra exemplar del que pot arribar a ser el TR de batxillerat si se’l converteix en un autèntic projecte personal!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentació de videojocs de 1r