Skip to content

Explorem el genoma humà a la UAB

Taller Adapta't

Les alumnes de 1r de batxillerat de la matèria Biologia I de l’itinerari de Ciències de la Salut, van assistir el passat divendres al taller Adapta’t organitzat conjuntament per la Facultat de Biociències de la UAB i el Programa Argó de l’ICE UAB.

Una sessió plena d’activitats interactives impartides per alumnes de l’últim curs del Grau de Genètica de la UAB on van poder explorar la nostra història evolutiva en el genoma humà.

Una hora i mitja en la que les alumnes van descobrir, els aspectes més rellevants de la composició genètica de les poblacions humanes i alguns exemples d’adaptació a l’entorn. També van poder conèixer algunes de les principals bases de dades d’interès per a les biociències i les principals eines bioinformàtiques d’anàlisi de seqüències d’ADN.

Aquest taller, també té per objectiu, fomentar el respecte per la diversitat genètica i cultural de la nostra espècie, potenciar el creixement intercultural i avançar cap a un desenvolupament més sostenible.

Hem volgut saber de primera mà les impressions de dues de les nostres alumnes, Cristina i Lucía, en relació amb aquesta sortida. Les dues han coincidit en comentar que aquestes propostes “són una forma diferent d’aprendre i que s’agreix poder sortir de l’aula” i també que una de les coses que més els ha agradat és el “format en què s’ha desenvolupat. Molt pràctic i dinàmic”.

Segons expliquen les activitats eren molt originals i anaven des d’un joc de cartes amb preguntes i respostes sobre genètica de poblacions en el que els premis eren hèlix de bases nitrogenades, fins a un joc sobre genètica inspirat en les instruccions d’Ikea per muntar una cadira.

Cristina ens comenta que “aquestes sortides són una altra forma de fer classe i que serveixen per repassar conceptes que han estat treballant durant el curs”. En la mateixa línia Lucía afegeix “hem pogut aprofitar molt la sortida perquè ja anàvem amb conceptes previs que havíem vist a classe, ja saps del que t’estan parlant i a més pots veure les aplicacions que tenen aquests conceptes a la vida diària”.

També Cristina destaca el fet de “poder conèixer alumnes que estan a la universitat i que ens expliquin el que estan estudiant i fins i tot poder preguntar-los sobre selectivitat!”. Per la seva part, Lucía comenta que “poder visitar la universitat o altres llocs, ens permet obtenir idees sobre els estudis o feines que podem escollir en el futur”.

Potser, després d’aquesta visita, alguna de les nostres alumnes ha trobat el seu camí cap a la recerca científica i les biociències. Mai se sap!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descobreix l'últim post del nostre blog 👉 Presentació de videojocs de 1r